article
1.6188677
BERKEL-ENSCHOT - Lichte slapers hebben in Brabant de laatste week ernstig te lijden onder de muggenterreur. Zoals Robin Verbeek uit Berkel-Enschot, die al nachtenlang slecht slaapt door het gezoem en gejeuk.
Na de regen kwam de mug
BERKEL-ENSCHOT - Lichte slapers hebben in Brabant de laatste week ernstig te lijden onder de muggenterreur. Zoals Robin Verbeek uit Berkel-Enschot, die al nachtenlang slecht slaapt door het gezoem en gejeuk.
http://www.bd.nl/regio/brabant/na-de-regen-kwam-de-mug-1.6188677
2016-07-13T06:25:40+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4257606.1395134445!image/image-4257606.jpg
Noord-Brabant,Fauna,Leefklimaat,Muggen
Brabant
Home / Regio / Brabant / Na de regen kwam de mug

Na de regen kwam de mug

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BERKEL-ENSCHOT - Lichte slapers hebben in Brabant de laatste week ernstig te lijden onder de muggenterreur. Zoals Robin Verbeek uit Berkel-Enschot, die al nachtenlang slecht slaapt door het gezoem en gejeuk.
  Op de plekken waar het de laatste weken veel geregend heeft, zijn er ook meer muggen

  ,,Ze pakken mij altijd", zegt Verbeek (26), samen met haar vriend Sam Verstijnen eigenaar van sportpaardenstal de Wielbraek.

  Muggenspray
  ,,Mijn vriend slaapt overal doorheen. Ik sta in de nacht met een vliegenmepper op bed." Is er nou echt sprake van een plaag? Als je de digitale kaart van het onlangs door de universiteit van Wageningen en Buienradar gelanceerde Muggenradar.nl bekijkt niet. Op die kaart is het rapportcijfer dat aan de muggenactiviteit wordt toegekend slechts een 5 .

  In Brabant krijgt enkel het gebied tussen Breda en Tilburg een 6. Ten zuidoosten van Eindhoven, waar de muggenspray en klamboes volgens de verhalen niet aan te slepen zijn, scoort ook maar een 5.

  Regen
  ​Niet echt schrikbarend toch, boswachter Frans Kapteijns? ,,Nee, dat cijfer had wel wat hoger mogen zijn", zegt de man van Natuurmonumenten, zelf warm pleitbezorger van Muggenradar. ,,Want er zijn inderdaad veel muggen in het midden en oosten van Brabant. Eigenlijk is het simpel: op de plekken waar het de laatste weken veel geregend heeft, zijn er ook meer muggen. Er is veel water blijven staan, in natuurgebieden, maar ook in bloempotten en schaaltjes in achtertuinen. Daar kunnen muggen zich naar hartenlust voortplanten. Door die snelle toename van de populatie zijn er nu te weinig natuurlijke vijanden, zoals de vleermuis, om ze op te eten."

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps