article
1.971348
28 feb 2008, 03:58 - SINT-MICHIELSGESTEL - Mini-campings, bed and breakfast, wandel- en, fietsroutes en misschien wel een hotel.
Gestel wil meer recreatie
28 feb 2008, 03:58 - SINT-MICHIELSGESTEL - Mini-campings, bed and breakfast, wandel- en, fietsroutes en misschien wel een hotel.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/gestel-wil-meer-recreatie-1.971348
2008-02-28T02:58:34+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.971350.1348254151!image/image-971350.jpg
Noord-Brabant,Lokaal Thema BD,Editie De Meierij
Den Bosch e.o.
Home / Regio / Den Bosch e.o. / Gestel wil meer recreatie

Gestel wil meer recreatie

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wandelen en fietsen langs molen Genenberg in Gemonde. foto Clemens Le Blanc
  28 feb 2008, 03:58 - SINT-MICHIELSGESTEL - Mini-campings, bed and breakfast, wandel- en, fietsroutes en misschien wel een hotel.
  Zo maar wat bedenksels die de Gestelse wethouder Ben Leenen te berde brengt als het gaat om recreatie en toerisme in zijn gemeente.

  "Als iemand hier een hotel wil beginnen, dat zou misschien een goede aanvulling zijn op het hele aanbod", oppert Leenen. "Ik kan me voorstellen dat Den Bosch voor een ondernemer, die wil starten met een hotel, een te grote investering is. Maar hij kan ook naar de directe omgeving van Den Bosch kijken", vervolgt Leenen.

  In een eerste versie van het Toeristisch Recreatief Ontwikkelingsplan, waarover belangstellenden maandag kunnen discussiëren in gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel, staat onder meer dan Gestel 'het groene buiten' zich moet richten op Den Bosch om meer recreatie naar 'de dorpen' te halen. Meer samenwerking dus met de VVV én ook met de gemeente Den Bosch.

  "Groen met cultuur-historische elementen. Dat heeft Gestel wel. Bijvoorbeeld op de Keerdijk. Dat gebied is aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers. Voeg daar een Majorcabar aan toe en een theehuis bij de Meerse Plas en het wordt nog interessanter", meent Leenen.

  De daar vlakbij liggende Meerse Plas moet wat hem betreft geen grote recreatie herbergen. "In principe is het een zwemplas die een paar maanden per jaar open is. Je hebt er voorzieningen nodig. Die zijn er nu, maar met die plas moeten we iets. Welke kant dat opgaat is afwachten. Alleen blijft het wel een stiltegebied", zegt Leenen.

  Een aantrekkelijk recreatiegebied is ook de Kloosterstraat, grotendeels gemeente Den Bosch. "De gedachten daarover zijn dat het aantrekkelijk is om dat groen te houden. Bij intensieve bebouwing verlies je veel kwaliteit. Zolang Den Bosch niet beslist heeft over bouwen is het geen gelopen race", meent Leenen. Opmerkelijk is het idee om aan de dode arm van de Zuid-Willemsvaart over enkele jaren een kleine jachthaven aan te leggen. "Ook niets grootschaligs maar misschien wel een verrijking voor Gestel én voor Den Bosch."

  De informatieavond maandag begint om 19.30 uur.