article
1.6292233
DEN BOSCH - Het Bossche Kunstenfestival ArtiBosch wordt dit jaar gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september. Thema in 2016 is Verleiding.
ArtiBosch in Den Bosch draagt thema Verleiding
DEN BOSCH - Het Bossche Kunstenfestival ArtiBosch wordt dit jaar gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september. Thema in 2016 is Verleiding.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/artibosch-in-den-bosch-draagt-thema-verleiding-1.6292233
2016-08-25T08:53:04+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4298134.1476345451!image/image-4298134.jpg
Den Bosch,Festival,Kunst,Kort nieuws,agenda,kort
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / ArtiBosch in Den Bosch draagt thema Verleiding

ArtiBosch in Den Bosch draagt thema Verleiding

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEN BOSCH - Het Bossche Kunstenfestival ArtiBosch wordt dit jaar gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 september. Thema in 2016 is Verleiding.

  Het festival start zaterdag om 15.30 uur in de Verkadefabriek met films. Naast de kunstdocumentaire All you Need is Me inclusief, inleiding en nagesprek met regisseur Wim van der Aar, kunnen bezoekers kijken naar de sensuele Spaanse komedie Kiki el Amor se Hace. Daarnaast zijn er enkele korte films te zien van Nieuwe Filmers. Kaarten voor de zaterdag kosten 12,50 euro. Een kaartje voor de hoofdfilm 7,50 euro. Kaarten zij te koop op de website van de Verkadefabriek.

  Op zondag is er een gratis te bezoeken festivaldag op de Parade. Naast de traditionele kunstmarkt met ruim 70 kunstenaars staan er twee podia genieten met theater, muziek, dans en poëzie. Vanwege het jubileum komen een aantal publieksfavorieten uit het verleden. Zo is er de moderne dansvoorstelling Koffie Verkeerd van het Limburgse dansgezelschap Gotra. Choreograaf Joost Vrouwenraets maakte op muziek van het Kronos Quartet, The Pixies en Louis Armstrong een dansduet. De muziektheatervoorstelling Laat me Lopen van het Arnhemse theatergezelschap Rank2012 is geschikt voor iedereen boven de 8 jaar.

  Jonge talenten
  Zoals altijd zijn er op ArtiBosch ook jonge talenten te bewonderen. Chris de Meza (15), onlangs nog verkozen tot beste singer-songwriter van Den Bosch treedt twee keer op en er is een theatermonoloog van Liz Abels (o.a. Kunstbende). Ook is er een expositie van de jonge kunstenaars van het Studi073 project Bosch Art Support. De expositie is te zien in Bij Katrien aan de Triniteitsstraat. Vanaf de Parade vertrekt ‘s middags diverse malen een kunstroute met gids langs galeries en kunstinstellingen in de stad. Voor kinderen is er op de Parade o.a. de Artikids hoek waar ze zelf een kunstwerk kunnen maken en organiseert

  Kijk voor het complete programma en blokkenschema op de website van ArtiBosch.