article
1.6912684
DEN BOSCH - Niet een maar twee strafeisen had officier Janine Kramer voor de Eindhovense Sonny B. Hoewel er geen vereist psychiatrisch advies is, wil ze 'de sadist' toch in tbs hebben, na zeven jaar cel. Hij nam vorig jaar een Bossche vrouw op sadistische wijze te grazen tijdens een overval.
Bossche vrouw zag dood in ogen bij overval door Eindhovense sadist
DEN BOSCH - Niet een maar twee strafeisen had officier Janine Kramer voor de Eindhovense Sonny B. Hoewel er geen vereist psychiatrisch advies is, wil ze 'de sadist' toch in tbs hebben, na zeven jaar cel. Hij nam vorig jaar een Bossche vrouw op sadistische wijze te grazen tijdens een overval.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/bossche-vrouw-zag-dood-in-ogen-bij-overval-door-eindhovense-sadist-1.6912684
2017-02-17T10:27:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6912633.1487324964!image/image-6912633.jpg
Den Bosch,Overval,Eindhoven,dnr
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Bossche vrouw zag dood in ogen bij overval door Eindhovense sadist

Bossche vrouw zag dood in ogen bij overval door Eindhovense sadist

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Fotograaf
  DEN BOSCH -  Niet een maar twee strafeisen had officier Janine Kramer voor de Eindhovense Sonny B. Hoewel er geen vereist psychiatrisch advies is, wil ze 'de sadist' toch in tbs hebben, na zeven jaar cel. Hij nam vorig jaar een Bossche vrouw op sadistische wijze te grazen tijdens een overval.

  Houdt de rechtbank hem uit de kliniek, dan verdient hij twee jaar extra. Drie feiten vond Kramer bewezen. Een inbraak in Eindhoven en de diefstal van de auto van een Eindhovense vrouw die de 26-jarige na een avond stappen mee naar huis nam. Maar het zwaarste was de overval op een Bossche vrouw in mei vorig jaar.

  Slaapkamer
  Hij was binnengedrongen toen de 60-jarige het hondje uitliet en wachtte haar op in haar slaapkamer. Ze had zich net uitgekleed toen hij haar -naakt dus- van achteren greep, haar handen vastbond, een prop in haar mond duwde en aan haar haren door de woning sleepte zodat ze de buit kon aanwijzen.

  Toen moest ze terug naar haar slaapkamer, knielen en kreeg riemen om haar nek. Die trok hij strak aan, doorzocht de kasten en kwam telkens bij haar terug met vragen om buit, waarbij de riemen strakker en strakker werden aangetrokken. De vrouw merkte tot haar verbazing dat ze al afscheid nam van het leven. Toen hij eindelijk weg was, kroop ze op haar knieën naar een dakraam en kon met gillen de buren naar haar huis halen. Die sloegen een ruit in en vonden de vrouw, volledig over de rooie, met vier riemen om haar hals.

  Efteling
  Via Burgernet werd meteen zijn signalement rondgegooid.  Een vrouw herkende hem,  gaf de politie zijn telefoonnummer en de volgende ochtend konden ze hem -na een nacht stappen op het Stratumseind- in de Efteling oppakken. Om paniek in het pretpark te voorkomen pakte de politie hem niet daar op, maar achtervolgde hem totdat hij wegreed en alleen was.

  Officier Kramer was des duivels. Sonny bekende alles, maar zei dat hij in paniek was. Het was 'een uit de hand gelopen insluiping'. Daar gelooft de officier absoluut niets van. Een gemiddelde woningoverval duurt twee minuten, de Eindhovenaar was hier bijna drie kwartier bezig. Hij wachtte de vrouw op, nam haar mee, kwam telkens bij haar terug, veegde zijn vingerafdrukken weg. Koelbloedig, kalm en berekend, zei Kramer.

  Tbs
  Voor het geweld had ze geen woorden. Sadistisch, folteren, buitensporig, noemde ze het, maar die woorden schoten te kort voor wat de vrouw heeft moeten doorstaan. Voor Kramer is het duidelijk: deze man moet de tbs in. Ze heeft echter een flink juridisch probleem: dat kan eigenlijk alleen op advies van een psychiater en een psycholoog. Maar Sonny liet zich niet onderzoeken, dus zo'n advies ligt er niet. Wel wijst volgens het Pieter Baan Centrum alles op flinke stoornissen, de man 'lijkt niet gehinderd door een geweten', kreeg jeugdgevangenis voor verkrachting en heeft sindsdien veel behandelingen gekregen, maar hield zich nooit aan de afspraken.

  Kramer wees de rechtbank op haar eigen verantwoordelijkheid de maatschappij te beschermen, en op de mogelijkheid om toch zelf dwangverpleging op te leggen. Doet de rechtbank dat toch niet, dan moet de man zeker twee jaar langer in de cel blijven, zo eiste ze aanvullend. 

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps
  Vorige artikel: Afbeelding 'Zoon als jeugdprins is mooier dan winnen Kwèkfestijn'
  Volgende artikel: Afbeelding Oud-docent en -conrector JBC Vincent Verstappen overleden