article
1.6358475
DEN BOSCH - Tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch op zaterdag 17 september wordt ook de Brabantse voorronde van de European Young Chef Award 2016 gehouden. De winnaar vertegenwoordigt Brabant in de Europese wedstrijd in Barcelona op maandag 14 november.
Brabantse voorronde European Young Chef Award in Den Bosch
DEN BOSCH - Tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch op zaterdag 17 september wordt ook de Brabantse voorronde van de European Young Chef Award 2016 gehouden. De winnaar vertegenwoordigt Brabant in de Europese wedstrijd in Barcelona op maandag 14 november.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/brabantse-voorronde-european-young-chef-award-in-den-bosch-1.6358475
2016-09-08T07:41:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4310574.1397203958!image/image-4310574.jpg
Den Bosch,Cultuur,Evenement,Festival,Culinair
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Brabantse voorronde European Young Chef Award in Den Bosch

Brabantse voorronde European Young Chef Award in Den Bosch

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    DEN BOSCH - Tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch op zaterdag 17 september wordt ook de Brabantse voorronde van de European Young Chef Award 2016 gehouden. De winnaar vertegenwoordigt Brabant in de Europese wedstrijd in Barcelona op maandag 14 november. 

    De zes Brabantse deelnemers zijn: Yori Gerritsen van Zout&Citroen uit Oosterhout, Duco Roovers van Sense uit Den Bosch, Walter Dijkstra van Promessa uit Eersel, Jan van Hout van Ons Jongens uit Someren, Jaap Krabbendam van De Karpendonkse Hoeve uit Eindhoven en Wayne Kropman van De Heer Kocken uit Vught. Zij zijn allemaal niet ouder dan 28 jaar.

    Innovatie met traditie
    Op de Parade in Den Bosch vertonen ze hun kookkunsten van 11.00 tot 14.00 uur. Tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch bereiden zij hun gerecht binnen het thema 'Innovatie met traditie'. De winnaar wordt direct daarna bekendgemaakt door de jury. 

    Duurzaam voedsel
    De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s via jonge, innovatieve chefs die werken met regionale producten en tradities rond voedsel in hun eigen regio’s.