article
1.6335136
DEN BOSCH - In de Bossche wijk Boschveld staat nog het nodige op de nominatie om de komende jaren te worden gesloopt. In elk geval één flat blijft gespaard.
BrabantWonen knapt één oude flat aan de Copernicuslaan Den Bosch nog op
DEN BOSCH - In de Bossche wijk Boschveld staat nog het nodige op de nominatie om de komende jaren te worden gesloopt. In elk geval één flat blijft gespaard.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/brabantwonen-knapt-%C3%A9%C3%A9n-oude-flat-aan-de-copernicuslaan-den-bosch-nog-op-1.6335136
2016-09-02T18:10:34+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5212013.1441784655!image/image-5212013.JPG
Den Bosch,Bestemmingsplan
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / BrabantWonen knapt één oude flat aan de Copernicuslaan Den Bosch nog op

BrabantWonen knapt één oude flat aan de Copernicuslaan Den Bosch nog op

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEN BOSCH - In de Bossche wijk Boschveld staat nog het nodige op de nominatie om de komende jaren te worden gesloopt. In elk geval één flat blijft gespaard.
  Aan dit soort flatwoningen is en blijft altijd grote behoefte

  De meeste gedateerde flats in de hoek tussen de Oude Vlijmenseweg en de Copernicuslaan worden de komende jaren gesloopt en vervangen. Maar één gebouw ontspringt in elk geval de dans: de flat met veertig woningen aan de Copernicuslaan met de oneven huisnummers 105 tot en met 183.

  Jaren 50
  BrabantWonen staat aan de vooravond van de ingrijpende renovatie van dit complex. Dat dit gebouw wél blijft bestaan, is een gevolg van eerdere afspraken die de woningcorporatie met de huurders maakte. „Want aan dit soort flatwoningen is en blijft altijd grote behoefte”, aldus woordvoerster Gerdie Kram.

  De woningen dateren van medio jaren 50. Renoveren en duurzaam maken is eigenlijk te kostbaar. Vandaar dat BrabantWonen 284 vergelijkbare flatwoningen in zowel Boschveld als de Gestelse Buurt vanaf 2019 gaat slopen. Er komen driehonderd appartementen voor in de plaats.

  40.000 euro
  Het flatgebouw dat wel blijft staan, moet flink worden vertimmerd. Per woning investeert BrabantWonen minimaal 40.000 euro. De woningen moeten dan weer 25 jaar meekunnen en flink energiezuiniger zijn, zodat de energienota van de huurders kan dalen.

  BrabantWonen voert komende week nog afrondende gesprekken met huurders.