article
1.6237164
DEN BOSCH - De één is 83 jaar, de ander is het bijna. Antoon en Sjaan Henkelman gaven elkaar precies 60 jaar geleden het jawoord.
Een beetje flikflooien groeide uit tot een diamanten huwelijk
DEN BOSCH - De één is 83 jaar, de ander is het bijna. Antoon en Sjaan Henkelman gaven elkaar precies 60 jaar geleden het jawoord.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/een-beetje-flikflooien-groeide-uit-tot-een-diamanten-huwelijk-1.6237164
2016-08-04T06:04:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6237192.1470144621!image/image-6237192.JPG
Den Bosch,Jubileum,Kort nieuws,kort
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Een beetje flikflooien groeide uit tot een diamanten huwelijk

Een beetje flikflooien groeide uit tot een diamanten huwelijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sjaan en Antoon Henkelman zijn 60 jaar geleden getrouwd.
   Fotograaf
  DEN BOSCH - De één is 83 jaar, de ander is het bijna. Antoon en Sjaan Henkelman gaven elkaar precies 60 jaar geleden het jawoord.

  De eerste keer dat ze elkaar zagen, was tijdens het 'banen' in de stad. Want dat was indertijd het courante woord voor flaneren. ,,Een beetje flikvlooien bleek aanvankelijk het hoogst haalbare. Maar een poosje later tijdens de Orthense kermis was het goed raak!", memoreert Sjaan Henkelman. ,,We hebben vervolgens ruim zes jaar in de 'wei' gelopen, simpelweg omdat het aan centen ontbrak om in het huwelijksbootje te stappen."

  Twee kinderen kwamen voort uit het huwelijk: Bert en Clazien. ,,Ik heb zoveel moois meegemaakt, één anekdote wil ik niemand onthouden. Vroeger was ik de oppas van mijn achterkleinkinderen Sanne en Niels. Een broodje knakworst was hun favoriete snack. Ik deed m'n best om ze te verwennen. Hun vriendjes en vriendinnetjes hadden op een gegeven moment de smaak óók te pakken. Mijn aanzien was zo gestegen dat ze een speciale bijnaam voor me hadden bedacht: oma Knakworst. Enkele jaren geleden is de jeugd van toen spontaan bij me op bezoek geweest. Diezelfde oma Knakworst bleek het kunstje niet verleerd te zijn", aldus Henkelman.