article
1.6100795
ENGELEN - Hardlopen in Engelen is hot. Dat bleek zondagmiddag maar weer eens, want aan de Engelenrun deden maar liefst zo'n 500 deelnemers mee.
Hardlopen in Engelen is hot
ENGELEN - Hardlopen in Engelen is hot. Dat bleek zondagmiddag maar weer eens, want aan de Engelenrun deden maar liefst zo'n 500 deelnemers mee.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/hardlopen-in-engelen-is-hot-1.6100795
2016-06-12T13:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6100805.1465735866!image/image-6100805.jpg
Engelen,Sport
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Hardlopen in Engelen is hot

Hardlopen in Engelen is hot

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Engelenrun kreeg de zegen van boven
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Klaar voor de start?
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De kids begonnen de run met rek- en strekoefeningen
   Fotograaf
  ENGELEN - Hardlopen in Engelen is hot. Dat bleek zondagmiddag maar weer eens, want aan de Engelenrun deden maar liefst zo'n 500 deelnemers mee.

  Daarmee overtrof deze tweede editie de Engelen1200 run van vorig jaar toen er zo'n 300 deelnemers mee liepen. "Maar met 500 deelnemers is onze limiet wel echt bereikt", zegt Astrid Rijken van Hardloopclub Engelen. Voor de trimloop van 6 en 12 kilometer schreven 325 deelnemers in en voor de Kids Run van 1200 meter deden 175 kinderen tot 12 jaar mee. Wethouder Jos van Son mocht vanmiddag bij FC Engelen het startschot geven voor de verschillende runs.

  Peptalk van pa en ma
  Met prachtig weer startten de kinderen vanochtend met een warming-up op het voetbalveld van FC Engelen. Bij de start vertrokken sommige kinderen zo snel dat ze erbij vielen. Maar met hulp en een peptalk van ouders stonden ze op en werd de run afgemaakt.

  Helaas voor de 6 en 12 kilometer lopers brak de hemel en ging het zo'n half uur regenen. Precies de tijd die de meesten erover doen om de finish te halen. Sambaband Tempestade zorgde halverwege het parcours voor opzwepende muziek en trommelde ondanks de regen lekker door om de hardlopers op te peppen.

  Professioneel georganiseerd
  De organisatie kon rekenen op zo'n 70 vrijwilligers en 17 sponsoren waardoor de organisatie behoorlijk professioneel te werk ging. Nummer en naam op de startnummers, persoonlijke tijdwaarneming, goodybags voor kinderen, medailles en drankjes na afloop, disco en live muziek, waterposten en goede wegafzettingen die voor de nodige veiligheid zorgen. En zelfs een drone in de lucht die alles filmt en vastlegt. "Dit evenement slaat hier zo goed aan, we hebben zelfs zo'n 100 aanmeldingen van buiten Engelen. Volgend jaar organiseren we weer de Engelenrun", aldus Rijken.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps