article
1.6449803
* UPDATE 7.23 UUR * DEN BOSCH - Donald Trump en Hillary Clinton stonden in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) voor het eerst tegenover elkaar en moesten het helemaal alleen doen.
Het debat waar veel Amerikanen reikhalzend naar uitkeken: Clinton versus Trump (video)
* UPDATE 7.23 UUR * DEN BOSCH - Donald Trump en Hillary Clinton stonden in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) voor het eerst tegenover elkaar en moesten het helemaal alleen doen.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/het-debat-waar-veel-amerikanen-reikhalzend-naar-uitkeken-clinton-versus-trump-video-1.6449803
2016-09-26T20:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6446639.1474883848!image/image-6446639.jpg
Den Bosch,Amerikaanse verkiezingen,Verkiezingen VS,Verkiezingen in de Verenigde Staten
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Het debat waar veel Amerikanen reikhalzend naar uitkeken: Clinton versus Trump (video)

Het debat waar veel Amerikanen reikhalzend naar uitkeken: Clinton versus Trump (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  * UPDATE 7.23 UUR * DEN BOSCH - Donald Trump en Hillary Clinton stonden in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) voor het eerst tegenover elkaar en moesten het helemaal alleen doen.

  CNN kiest Clinton
  Nieuwszender CNN riep op basis van een peiling onder kijkers Hillary Clinton uit tot winnaar van het eerste debat. De belangrijkste conclusies zijn dat Trump tijdens het debat wel passie uitstraalt, maar zich vervolgens vaak in de nesten werkt en vooral in de verdediging lijkt te zitten.

  Het moeilijkste moment voor Trump komt als debatleider Holt hem vraagt waarom hij tot vorige week het verhaal heeft verspreid dat president Obama mogelijk niet in de VS geboren is - waarmee hij wil doen geloven dat de eerste zwarte president van het land helemaal geen president mag zijn. Trump heeft daar geen antwoord op en wordt door Clinton vervolgens letterlijk een racist genoemd.

  E-mails
  Tijdens het debat besluit Clinton deze keer niet uit te leggen waarom het allemaal wel meeviel met die geheimzinnige privéserver waarmee ze geheime informatie blijkt te hebben verzonden. Ze zei maar gewoon: ,,Het was fout, ik had het anders moeten doen." Trump sputtert nog tegen - 'dat was niet zomaar een fout, het was een bewuste keuze' - maar daarmee was de kous feitelijk af.

  Slecht voorbereid
  Directeur Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut bekeek het verkiezingsdebat tussen de beide kandidaten. Volgens hem was Donald Trump slecht voorbereid. ,,Op meerdere momenten stond hij zich minutenlang te verdedigen zonder te overtuigen." Trump doet niet aan oefendebatten, Clinton werkt daar wel mee.

  Op YouTube is het volledige debat terug te kijken.

  Vooraf nek aan nek
  Aan de vooravond van hun eerste televisiedebat lagen Democraat Hillary Clinton en Republikein Donald Trump nek-aan-nek in de peilingen voor de verkiezingen voor het presidentschap. Clinton wist 46 procent van de Amerikanen achter zich, Trump kon rekenen op 44 procent.

  Uit de peiling van de krant The Washington Post en het tv-programma ABC News blijkt dat de geregistreerde kiezers het tweetal evenveel stemmen geven: ieder 41 procent. 

  Volg het debat op bd.nl/verkiezingenvs.

  Uitgelichte video

  Afbeelding