article
1.6353097
DEN BOSCH - The Big Draw komt van zaterdag 8 tot en met zondag 30 oktober naar Den Bosch.
Iedereen mag tekenen bij The Big Draw in Den Bosch
DEN BOSCH - The Big Draw komt van zaterdag 8 tot en met zondag 30 oktober naar Den Bosch.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/iedereen-mag-tekenen-bij-the-big-draw-in-den-bosch-1.6353097
2016-09-07T06:53:35+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6353137.1473231089!image/image-6353137.jpg
Den Bosch,Expositie,Kunst,Kort nieuws,kort
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Iedereen mag tekenen bij The Big Draw in Den Bosch

Iedereen mag tekenen bij The Big Draw in Den Bosch

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Initiatiefnemers Myrthe en Lisetteh van Stichting STeC bij het Kruithuis.
   Fotograaf
  DEN BOSCH - The Big Draw komt van zaterdag 8 tot en met zondag 30 oktober naar Den Bosch.

  Om zoveel mogelijk mensen in Den Bosch aan het tekenen te krijgen, hebben initiatiefnemers Lisetteh en Myrthe van Stichting STeC een grootschalige kettingtekeningactie bedacht. Op dit moment zijn er al 60 kunstenaars aan het tekenen geslagen. Zij hebben per post een handgetekende uitnodiging ontvangen en nodigen op hun beurt een andere kunstenaar uit door hen een zelfgetekende uitnodiging te sturen. Dit gaat door totdat er zeven schakels in de ketting zijn. Zo ontstaat er een kettingtekening, geïnspireerd op de traditionele kettingbrief. Alle kettingtekeningen komen samen met een andere tekening van de kunstenaar door het hele pand van het Kruithuis te hangen.

  Zonder lijst
  De tekeningen zijn in oktober te zien in Den Bosch. De tekeningen worden getoond zonder lijst, om te benadrukken dat het niet om de presentatie van het ene werk gaat, maar om de totale ketting. Kunstenaars uit verschillende disciplines doen mee: vormgevers, beeldend kunstenaars, architecten en mode-ontwerpers.

  Via de website kan een uitnodiging worden gedownload waarmee de ketting van start kan gaan. De bedoeling is om een zo lang mogelijke kettingtekening met de sportclub, klas of gewoon met vrienden, kennissen, familie en collega’s te creëren. De tekeningen kunnen in de maand oktober bij het Kruithuis ingeleverd worden. Daar krijgen ze een plekje op de speciale wand voor de kettinguitnodigingen. Daarnaast kiest de organisatie in oktober dagelijks de tekening van de dag.