article
1.6190356
DEN BOSCH - ''Kip is hip. Dat geldt zeker voor kippen waarmee diervriendelijk wordt omgegaan.” Dat zegt Leroy Castens over restaurant Chicks dat hij in augustus opent aan Bossche Brede Haven 7 waar restaurant Tapas Me Gusta was gevestigd.
Nieuw restaurant aan de Brede Haven in Den Bosch
DEN BOSCH - ''Kip is hip. Dat geldt zeker voor kippen waarmee diervriendelijk wordt omgegaan.” Dat zegt Leroy Castens over restaurant Chicks dat hij in augustus opent aan Bossche Brede Haven 7 waar restaurant Tapas Me Gusta was gevestigd.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/nieuw-restaurant-aan-de-brede-haven-in-den-bosch-1.6190356
2016-07-13T14:03:54+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6190365.1468418606!image/image-6190365.jpg
Den Bosch,Horeca,Ondernemer
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Nieuw restaurant aan de Brede Haven in Den Bosch

Nieuw restaurant aan de Brede Haven in Den Bosch

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Leroy Castens voor het pand waar zijn restaurant Chicks in augustus wordt geopend.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Aan de Bossche Brede Haven 7 wordt gewerkt aan de inrichting van restaurant Chicks
      Fotograaf
    DEN BOSCH - ''Kip is hip. Dat geldt zeker voor kippen waarmee diervriendelijk wordt omgegaan.” Dat zegt Leroy Castens over restaurant Chicks dat hij in augustus opent aan Bossche Brede Haven 7 waar restaurant Tapas Me Gusta was gevestigd.

    Het gebouw naast kapperszaak Vollebergh wordt nu ingrijpend verbouwd om ruimte te bieden aan zo’n 50 gasten. Er komt een nieuwe vloer met 3D-effect, graffiti en kippengaas aan de muur. Vanuit het restaurant kunnen gasten in een open keuken zien hoe de gerechten worden bereid. Er is ruimte gereserveerd voor een rotisserie waar kippen aan spit draaien en een Big Green Egg.

    Op de kaart ligt de nadruk op kip die bekend staat als Oma Bart’s Kip. ''Deze vrije uitloopkippen hebben veertig procent meer ruimte om op te groeien dan gewone kippen en omdat ze meer tijd krijgen om te leven met betere voeding zijn ze ook smakelijker”, aldus Castens. De 28-jarige Bosschenaar deed onder meer ervaring op in het Bossche horeca-bedrijf Zoetelief (Korte Putstraat). Ook was hij werkzaam in horecabedrijven in Utrecht en Tilburg. Castens: ''Ik ben enorm ambitieus en liep al een hele tijd rond met het plan om een horecabedrijf te beginnen. Het liefst in mijn woonplaats iets toevoegen aan wat er is.”