article
1.6435812
ROSMALEN - Alle bewoners van de noodopvang in Rosmalen zijn vertrokken. De 500 tijdelijke bedden zijn afgelopen jaar beslapen door 1392 mannen uit onder meer Syrië, Eritrea en Irak.
Noodopvang in Autotron Rosmalen gesloten
ROSMALEN - Alle bewoners van de noodopvang in Rosmalen zijn vertrokken. De 500 tijdelijke bedden zijn afgelopen jaar beslapen door 1392 mannen uit onder meer Syrië, Eritrea en Irak.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/noodopvang-in-autotron-rosmalen-gesloten-1.6435812
2016-09-23T20:19:34+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6435830.1477217170!image/image-6435830.JPG
Rosmalen,Vluchteling
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Noodopvang in Autotron Rosmalen gesloten

Noodopvang in Autotron Rosmalen gesloten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Honderden vrijwilligers en oud-bewoners werden eerder dit jaar in het zonnetje gezet.
   Fotograaf
  ROSMALEN - Alle bewoners van de noodopvang in Rosmalen zijn vertrokken. De 500 tijdelijke bedden zijn afgelopen jaar beslapen door 1392 mannen uit onder meer Syrië, Eritrea en Irak.

  Vrijdagavond werden de honderden vrijwilligers en oud-bewoners in het zonnetje gezet. Burgemeester Rombouts memoreerde de woorden van Guus Meeuwis en André Hazes: ,,Geef me je angst, ik geef je er hoop voor terug”. Hij ontving het boek The boy in the boat uit handen van schrijfster Vonne Hemels, ook alle vrijwilligers kregen het kinderboek over Ahmed die op de vlucht is.

  Nieuw begin
  Dit einde van de noodopvang is een nieuw begin als het aan Constant Mulder, een van de drie vrijwillige vrijwilligerscoördinatoren van het Rode Kruis, ligt. ,,Als de statushouders van hieruit naar hun nieuwe huis gaan, zijn ze de sociale contacten en warme ontmoetingen met vrijwilligers en andere Bosschenaren kwijt. Dan verzinken ze keihard in een isolement, dat kunnen we niet op ons geweten hebben. Samen met de vrijwilligers willen we een plek in de stad creëren waar ze terecht kunnen.”

  De eerste vluchtelingen arriveerden vorig jaar september in de noodopvang in Rosmalen. De opvang zou sowieso op 1 januari 2017 dicht gaan omdat het contract met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers dan is afgelopen.

  Lees meer over de opvang van vluchtelingen in deze regio op bd.nl/vluchtelingen

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps