article
1.6259499
DEN BOSCH - De regio en de provincie trekken samen op om politiek Den Haag te overtuigen van de steun die nodig is voor getroffenen door het noodweer van afgelopen juni. Maar de regio aast ook op geld uit Den Bosch.
Regio: versoepel regels hagelstorm-steun
DEN BOSCH - De regio en de provincie trekken samen op om politiek Den Haag te overtuigen van de steun die nodig is voor getroffenen door het noodweer van afgelopen juni. Maar de regio aast ook op geld uit Den Bosch.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/regio-versoepel-regels-hagelstorm-steun-1.6259499
2016-08-11T20:07:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6140223.1466878508!image/image-6140223.JPG
Someren,Heeze-Leende,Weer,hermes
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Regio: versoepel regels hagelstorm-steun

Regio: versoepel regels hagelstorm-steun

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Schade aan kassen in Someren.
   Fotograaf
  DEN BOSCH - De regio en de provincie trekken samen op om politiek Den Haag te overtuigen van de steun die nodig is voor getroffenen door het noodweer van afgelopen juni. Maar de regio aast ook op geld uit Den Bosch.

  Omdat bestaande subsidieregels te strikt worden gehanteerd, pleiten gemeenten in de regio voor versoepeling. Daarmee moeten slachtoffers van de hagelramp en het natte weer wat daaraan voorafging beter worden geholpen. Het Rijk moet de regeling voor werktijdverkorting aanpassen en de provincie moet over de brug komen met regelingen voor eigenaars van kapotte asbestdaken. Dat zegt burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende namens de regionale werkgroep.

  Noodklok
  Begin juni luidden diverse grote kwekers in de regio de noodklok omdat de huidige regeling voor arbeidstijdverkorting niet helpt. De maximale termijn voor die regeling is 24 weken. Maar een aanzienlijk deel van de door de mega-hagel beschadigde kassen zullen binnen die termijn niet hersteld zijn, laat staan volledig operationeel.

  Sommige kwekers verwachten pas in 2017 weer helemaal aan de slag te zijn. Staatssecretaris Van Dam eist van hen 'een concrete onderbouwing', zo liet hij de Tweede Kamer onlangs weten. De regio dringt aan op het oprekken van de looptijd van de regeling.

  Naast in Den Haag, klopt Zuidoost-Brabant ook bij de provincie aan. Omdat begin juli in de Tweede Kamer de deur voor ijsstorm-steun hard werd dichtgesmeten, wordt nu ook naar Den Bosch gekeken. Vooral als het gaat om asbest. Zo wil de regio dat er opnieuw geld wordt uitgetrokken voor de subsidieregeling waarbij asbest kan worden vervangen door zonnepanelen. Het provinciale subsidiepotje daarvoor is echter leeg.