article
1.6675242
DEN BOSCH - Op de Brede Bossche School (BBS) in Boschveld is donderdagochtend een uit de kluiten gewassen pompoen (155 kilo) gearriveerd, met als achterliggende gedachte om er liters pompoensoep van te maken. Het gevaarte is een geschenk van inwoner Rob Looijer.
Reusachtige pompoen wordt verwerk tot soep in Boschveld
DEN BOSCH - Op de Brede Bossche School (BBS) in Boschveld is donderdagochtend een uit de kluiten gewassen pompoen (155 kilo) gearriveerd, met als achterliggende gedachte om er liters pompoensoep van te maken. Het gevaarte is een geschenk van inwoner Rob Looijer.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/reusachtige-pompoen-wordt-verwerk-tot-soep-in-boschveld-1.6675242
2016-11-24T11:14:16+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6675253.1479986016!image/image-6675253.JPG
Den Bosch,Culinair,Cadeau
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Reusachtige pompoen wordt verwerk tot soep in Boschveld

Reusachtige pompoen wordt verwerk tot soep in Boschveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het was een hels karwei om de reuzenpompoen (Cucurbita maxima) naar binnen te brengen. De tweede persoon van rechts is schenker Rob Looijer.
      Fotograaf
    DEN BOSCH - Op de Brede Bossche School (BBS) in Boschveld is donderdagochtend een uit de kluiten gewassen pompoen (155 kilo) gearriveerd, met als achterliggende gedachte om er liters pompoensoep van te maken. Het gevaarte is een geschenk van inwoner Rob Looijer.

    ,,Een tijdje geleden was ik aan winkelen bij de Makro, toen ik opeens deze reuzenpompoen in het vizier kreeg. Voor een schappelijke prijs mocht ik hem meenemen. In de tussentijd had ik contact gelegd met de BBS. Medewerkers van (het inpandige) Resto van Harte zagen het als een uitdaging om de pompoen te slachten", zegt Looijer.

    ,,Met een kookploeg gaan we er een gepureerde soep van maken. Eerst snijden we de pompoen in blokjes, om ze daarna een kwartiertje te laten koken. Het pureren doen we met een staafmixer. Vervolgens voegen we groentebouillon, gember, knoflook, korianderpoeder en chiliolie toe”, laat kok Rick Hagemans weten.

    Bij BBS is op donderdagmiddag een Open Huis, waarbij gasten de soep kunnen proeven. Wat overblijft wordt uitgedeeld aan bewoners in de wijk.

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps