article
1.6628066
DEN BOSCH - Op de HAS Hogeschool voltrok zich woensdag tijdens het zogeheten Food Cha(i)nge Event de afsluiting van een studietraject over de onvermijdelijke transitie, oftewel omslag van de agrofoodsector.
Studenten HAS Den Bosch denken na over toekomst agrofoodsector
DEN BOSCH - Op de HAS Hogeschool voltrok zich woensdag tijdens het zogeheten Food Cha(i)nge Event de afsluiting van een studietraject over de onvermijdelijke transitie, oftewel omslag van de agrofoodsector.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/studenten-has-den-bosch-denken-na-over-toekomst-agrofoodsector-1.6628066
2016-11-09T18:38:32+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6628117.1478711777!image/image-6628117.jpg
Den Bosch,Onderwijs
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Studenten HAS Den Bosch denken na over toekomst agrofoodsector

Studenten HAS Den Bosch denken na over toekomst agrofoodsector

Foto's
4
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Een groepje presenteerde een spel over de ‘boerenlevensweg’. Daarin staat het dilemma tussen overproductie en lokaal produceren centraal.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Lector P.J. (Pieter Jelle) Beers hield een inaugurele rede, getiteld: Welke nieuwe businessmodellen geven de landbouw toekomst?
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De 'Willie Wortels’ Rodieke Teeuwen en Romana den Engelse.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Cindy Hagestein, beleidsmedewerker bij de gemeente Oss, ziet wel 'brood’ in de FoodGame Brabant. Rechts Paul van Zoggel, adviseur bij Geodan.
      Fotograaf
    DEN BOSCH - Op de HAS Hogeschool voltrok zich woensdag tijdens het zogeheten Food Cha(i)nge Event de afsluiting van een studietraject over de onvermijdelijke transitie, oftewel omslag van de agrofoodsector.

    Er is behoorlijk veel mis met de huidige landbouw- en veeteeltsector, niet alleen in ons land maar wereldwijd. De bestaande grootschalige productie levert negatieve effecten op voor onder meer dierenwelzijn, het milieu en de volksgezondheid. Het moet dus anders. Maar hoe dan? Dat is de grote vraag. De afgelopen twee maanden zijn studenten van de HAS in acht verschillende groepjes bezig geweest om serieus na te denken over de toekomst van de agrofoodsector, vertelt communicatieadviseur Wim Coenraadts.

    Rodieke Teeuwen, derdejaars student aan de opleiding Voedingsmiddelentechnologie, heeft samen met Romana den Engelse, Remko Stolte en Stan Keukens de FoodGame Brabant ontwikkeld, waarbij het Bossche adviesbureau Geodan zorg heeft gedragen voor het format waarin het spel is gegoten. ,,Het is feitelijk een instrument die de wisselwerking van een viertal extreme toekomstscenario's zichtbaar maakt. Het vinden van een soort evenwichtige balans tussen de scenario's is hoe dan ook een enorme uitdaging", aldus Teeuwen.

    De serious game is nog niet klaar voor gebruik; het is de bedoeling dat studenten van de AKV St.Joost de komende tijd het spel visueel aantrekkelijk maken. Het studietraject is door drie partijen vormgegeven: FoodUp! Brabant, een tiental Brabantse bedrijven uit zowel de ICT- als agrofoodsector én de HAS Hogeschool.