article
1.6202898
ENGELEN - Het openbaar vervoer in Engelen is duidelijk voor verbetering vatbaar. Maar waarschijnlijk komt daar binnenkort verandering in. De wijkbus is namelijk in aantocht.
Wijkbus moet openbaar vervoer in Engelen verbeteren
ENGELEN - Het openbaar vervoer in Engelen is duidelijk voor verbetering vatbaar. Maar waarschijnlijk komt daar binnenkort verandering in. De wijkbus is namelijk in aantocht.
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/wijkbus-moet-openbaar-vervoer-in-engelen-verbeteren-1.6202898
2016-07-18T20:26:33+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6202901.1468873373!image/image-6202901.JPG
Engelen,Openbaar vervoer,Busvervoer
's-Hertogenbosch
Home / Regio / Den Bosch e.o. / 's-Hertogenbosch / Wijkbus moet openbaar vervoer in Engelen verbeteren

Wijkbus moet openbaar vervoer in Engelen verbeteren

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lijn 5 ter hoogte van De Haverleij.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Berry Pigmans, bij de halte Beeckendael.
   Fotograaf
  ENGELEN - Het openbaar vervoer in Engelen is duidelijk voor verbetering vatbaar. Maar waarschijnlijk komt daar binnenkort verandering in. De wijkbus is namelijk in aantocht.
  Het is de hoogste tijd voor een wijkbus met een eigen route

  Lijn 5 van Arriva dendert momenteel doordeweeks alleen gedurende de spitsuren door het dorp. ,,Buiten die uren kun je bij elke willekeurige halte wachten tot je een ons weegt", briest Berry Pigmans, die een voortrekkersrol heeft vervuld om het onderwerp van de wijkbus nadrukkelijk op de agenda te plaatsen.

  Uitgeklede lijndienst
  In de weekenden is de lijnbus in geen velden of wegen te bekennen. ,,Een andere tekortkoming is dat de bestaande uitgeklede lijndienst nog niet eens stopt in Bokhoven, laat staan bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is eigenlijk te bizar voor woorden. Kortom: het is de hoogste tijd voor een wijkbus met een eigen route."

  De huidige situatie is al van kracht sinds medio december 2014, het tijdstip dat Arriva de nieuwe openbaar vervoerconcessie Oost-Brabant in handen kreeg na een aanbestedingsprocedure. 

  ‘Busje komt zo’
  Afgelopen voorjaar heeft een groepje initiatiefnemers de eerste stap gezet tot de oprichting van de vereniging Wijkbus Engelen-Bokhoven. Inmiddels hebben zich al bijna 100 sympathisanten gemeld. De bedoeling is om in september een ledenvergadering te organiseren. ,,We zijn ervan overtuigd dat de bestaande problemen en tekortkomingen snel worden opgelost. Ja, het busje komt zo. Mogelijk al eind september”, zegt mede-initiatiefnemer Martin Berens.

  ,,Of we er een gaan huren, leasen of kopen is nog onduidelijk. Het financiële verhaal hopen we middels de verkoop van vervoersbewijzen, een jaarlijkse contributie, sponsoring en een (start)subsidie af te dekken", aldus Berens.

  Aandacht voor de wijkbus in Engelen in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en omgeving, van dinsdag 19 juli.