article
1.6695940
HEESWIJK-DINTHER – Op De Parade in Den Bosch wordt binnenkort Joris’ Kerstboom opgetuigd, momenteel staat deze nog in Dinther te pronken in de achtertuin van Nico en Francien van Eerd.
'Joris Kerstboom' is opgegroeid in Dinther
HEESWIJK-DINTHER – Op De Parade in Den Bosch wordt binnenkort Joris’ Kerstboom opgetuigd, momenteel staat deze nog in Dinther te pronken in de achtertuin van Nico en Francien van Eerd.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/bernheze/joris-kerstboom-is-opgegroeid-in-dinther-1.6695940
2016-11-30T19:52:28+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6695954.1480535387!image/image-6695954.jpg
Dinther,Televisieprogramma
Bernheze
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Bernheze / 'Joris Kerstboom' is opgegroeid in Dinther

'Joris Kerstboom' is opgegroeid in Dinther

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vrijdag wordt de Nordmann-spar gerooid en naar de Parade vervoerd.
   Fotograaf
  HEESWIJK-DINTHER – Op De Parade in Den Bosch wordt binnenkort Joris’ Kerstboom opgetuigd, momenteel staat deze nog in Dinther te pronken in de achtertuin van Nico en Francien van Eerd.

  Vrijdag wordt de Nordmann-spar gerooid en naar de Parade vervoerd. ,,De boom wordt te groot voor onze tuin. Hij neemt veel zon weg en zorgt voor schade aan de bestrating en de schutting. Afgelopen zomer hebben we het plan gevat om hem te rooien. We dachten aan de Kerstboom bij de Sint Jan in Den Bosch. Dat is een mooi doel, vonden wij”, vertellen Nico en Francien van Eerd.

  Het echtpaar kreeg de boom 35 jaar geleden tijdens een familiedag als een stekje van dertig centimeter groot. Nu meet de boom zeker elf meter en is hij ruim vier meter breed. Bijzonder vindt het echtpaar dat ‘hun’ boom dit jaar het decor is voor vele bijzondere en emotionele verhalen, en foto’s van dierbaren die aan ‘hun’ boom worden gehangen. De boom aan de voet van de Sint Jan trekt duizenden mensen uit het hele land en het gelijknamige televisieprogramma op Tweede Kerstdag is elk jaar goed voor meer dan een half miljoen kijkers.

  Vrijdag wordt de spar aan de Irenestraat gerooid, met een kraan over het huis getild en op de vrachtwagen gelegd. Op 10, 11 en 18 december maakt Joris Linssen opnamen op de Bossche Parade. Het programma Joris’ Kerstboom wordt op 26 december om 21.10 uur uitgezonden op NPO 2.