article
1.6430471
BOEKEL - Boekel praat al geruime tijd over de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. Dat heeft nu geresulteerd in een beleidsnotitie.
Boekel regelt wonen voor arbeidsmigranten
BOEKEL - Boekel praat al geruime tijd over de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. Dat heeft nu geresulteerd in een beleidsnotitie.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/boekel/boekel-regelt-wonen-voor-arbeidsmigranten-1.6430471
2016-09-22T18:58:16+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5411593.1447845721!image/image-5411593.jpg
Boekel,Gemeenteraad,Migratie
Boekel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Boekel / Boekel regelt wonen voor arbeidsmigranten

Boekel regelt wonen voor arbeidsmigranten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gemeentehuis Boekel
   Fotograaf
  BOEKEL - Boekel praat al geruime tijd over de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. Dat heeft nu geresulteerd in een beleidsnotitie.

  De regels, met name voor de tijdelijke arbeidsmigranten, waren in juli onderwerp van gesprek op een informatieavond voor ondernemers. Naar aanleiding van die avond zijn de regels aangepast en vastgelegd in een beleidsnotitie die op 13 oktober besproken wordt in de gemeenteraad.

  Uitgangspunt is dat maximaal zes arbeidsmigranten die geen huishouden vormen in een woning mogen wonen. De gemeente eist dat de ondernemer in zo’n woning moet wonen als toezichthouder. ‘Onmogelijk’, vonden de ondernemers. ‘Want hoe doe je dat als je meer woningen hebt?’ Het college blijft bij deze eis maar is bereid om in voorkomende gevallen te bekijken of er een uitzondering mogelijk is.

  Overgangssituatie
  Voor locaties binnen de bebouwde kom van Boekel of Venhorst waar al tijdelijke arbeidsmigranten gehuisvest zijn, kan een overgangssituatie gelden. Er mag dan echter geen sprake zijn van klachten van omwonenden en de eigenaren van die locaties moeten zich voor het einde van het jaar bij de gemeente melden. Dat is vooral van belang omdat de gemeente als eis stelt dat binnen een straal van tweehonderd meter maar één pand als huisvesting van seizoenarbeiders in gebruik mag zijn.