article
1.6408321
MAREN-KESSEL – Het gilde St. Lambertus hield zaterdag 17 september haar jaarlijkse patroon- en teerdag. Deze startte zoals gebruikelijk met een eucharistieviering in de St. Lambertuskerk.
220 jaar ervaring en diverse onderscheidingen bij gilde St. Lambertus
MAREN-KESSEL – Het gilde St. Lambertus hield zaterdag 17 september haar jaarlijkse patroon- en teerdag. Deze startte zoals gebruikelijk met een eucharistieviering in de St. Lambertuskerk.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/220-jaar-ervaring-en-diverse-onderscheidingen-bij-gilde-st-lambertus-1.6408321
2016-09-18T08:36:29+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6408342.1474187478!image/image-6408342.jpg
Oss,Cultuur
Oss
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Oss / 220 jaar ervaring en diverse onderscheidingen bij gilde St. Lambertus

220 jaar ervaring en diverse onderscheidingen bij gilde St. Lambertus

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   V.l.n.r. Jürgen Swinkels, Luc Welten, Hans Bok, Kees Janssen.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   V.l.n.r. Jan van Oorschot, erelid en hoofdman 1979-2001 met zijn vrouw Annie van Oorschot.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   V.l.n.r. Jürgen Swinkels, Luc Welten, Toon van Schijndel, Gerard van Schijndel, Lenardo Bok, Nico van Venrooij.
   Fotograaf
  MAREN-KESSEL – Het gilde St. Lambertus hield zaterdag 17 september haar jaarlijkse patroon- en teerdag. Deze startte zoals gebruikelijk met een eucharistieviering in de St. Lambertuskerk. 

  Met de aansluitende feestavond in het gildehuis werd het gildeseizoen feestelijk afgesloten. Maar liefst negen leden werden door gildekoning Tonnie Brands in het bijzijn van gildebroeders, familie en vrienden op deze avond in het zonnetje gezet.

  Voor hun fanatieke aanwezigheid en diverse functies binnen het gilde werden vijf jubilarissen gehuldigd. Toon van Schijndel, Luc Welten, Nico van Venrooy, Lenardo Bok en een diamanten jubilaris Gerard van Schijndel vertegenwoordigen maar liefst 220 jaar gezamenlijke ervaring. Hoofdman Jürgen Swinkels sprak de jubilarissen en hun partners persoonlijk toe. “Al deze mensen hier zijn toegewijde markante jubilerende leden. Mensen met veel inzet en hart en ziel voor een vereniging, zonder uitzondering!”

  Jürgen prees deze avond ook het belang van gilde voor de kleine gemeenschap van Maren-Kessel en de waardering voor de inzet van het gilde in het algemeen én in het bijzonder ook de unieke inzet van Jan van Oorschot (oud-hoofdman in de periode van 1979 t/m 2001/erelid). “Je inzetten voor God, voor het geloof, is een van de grote uitdagingen in deze tijd” sprak de hoofdman in zijn speech. Vanwege zijn inzet om het kerkelijke karakter van het gilde in stand te houden, te versterken en uit te dragen is Jan voorgedragen als lid van de orde van de heilige St. Sebastianus. Tijdens het Europees Schutters Treffen in april 2017 (Leudal, Limburg) zal hij hiervoor worden opgenomen als lid in de St. Sebastianusorde.

  Vervolgens reikte een vertegenwoordiger van het Kring Maasland onderscheidingen uit aan het gilde trio Kees Janssen, Hans Bok en Luc van Hoorn voor het gildewezen en voor Kring Maasland. In het bijzijn van een afvaardiging van Kring Maasland kregen zijn de bijbehorende onderscheiding opgespeld.

  Als gebruikelijk werden commando’s en discipline getoond; alle collega-gildeleden en overige belangstellenden brachten tot slot de felicitaties over aan de jubilarissen en onderscheidende leden en genoten gezellig na. Wederom kijkt gilde St. Lambertus terug op een zeer geslaagd feest, waarbij wederom vele handen uit de mouwen werden gestoken.