article
1.6585041
OSS - De gemeente Oss heeft vergunning verleend voor het aanbrengen van een wandschildering op de zijgevel van een gemeentelijk monument aan de Molenstraat. Het bewuste pand, pal tegenover museum Jan Cunen, is dit jaar volledig gerestaureerd en als kantoor in gebruik genomen door het bedrijf mijnwebwinkel.nl.
Gemeente geeft toestemming voor tekening op zijgevel monument Oss
OSS - De gemeente Oss heeft vergunning verleend voor het aanbrengen van een wandschildering op de zijgevel van een gemeentelijk monument aan de Molenstraat. Het bewuste pand, pal tegenover museum Jan Cunen, is dit jaar volledig gerestaureerd en als kantoor in gebruik genomen door het bedrijf mijnwebwinkel.nl.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/gemeente-geeft-toestemming-voor-tekening-op-zijgevel-monument-oss-1.6585041
2016-10-28T12:55:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6585048.1477659175!image/image-6585048.jpg
Oss,Monument
Oss
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Oss / Gemeente geeft toestemming voor tekening op zijgevel monument Oss

Gemeente geeft toestemming voor tekening op zijgevel monument Oss

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het monumentale pand op de hoek van de Oostwal en de Molenstraat.
      Fotograaf
    OSS - De gemeente Oss heeft vergunning verleend voor het aanbrengen van een wandschildering op de zijgevel van een gemeentelijk monument aan de Molenstraat. Het bewuste pand, pal tegenover museum Jan Cunen, is dit jaar volledig gerestaureerd en als kantoor in gebruik genomen door het bedrijf mijnwebwinkel.nl.
    Het wordt een soort bouwtekening die inzicht geeft in de indeling van het gebouw achter de gevel

    Volgens ondernemer Alex Pansier is ‘schildering’ niet het juiste woord voor wat hem voor ogen staat. „Het wordt een soort bouwtekening die inzicht geeft in de indeling van het gebouw achter de gevel. Je kijkt als het ware naar binnen.”

    Geschiedenis
    De tekening verwijst naar de geschiedenis van het pand. „Dat is ooit gehalveerd, om ruimte te bieden voor de Oostwal die jaren geleden werd doorgetrokken naar de Molenstraat”, verklaart Pansier.

    Pansier hoopt dat een leerbedrijf of school tegen kostprijs zijn tanden wil zetten in de uitvoering van de tekening op de gevel. ,,Het is geen moet, maar het zou wel leuk zijn als er iets met deze blinde gevel gebeurt."

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps