article
1.6335042
MACHAREN - De Macharense Loes van de Wetering, net zeventien geworden, is een van de 32 deelneemsters die de Reddingsbrigade Oss afvaardigt naar het WK Lifesaving in Eindhoven en Noordwijk.
Trainen in koud water voor WK Lifesaving
MACHAREN - De Macharense Loes van de Wetering, net zeventien geworden, is een van de 32 deelneemsters die de Reddingsbrigade Oss afvaardigt naar het WK Lifesaving in Eindhoven en Noordwijk.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/trainen-in-koud-water-voor-wk-lifesaving-1.6335042
2016-09-02T17:36:33+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6335053.1472837659!image/image-6335053.JPG
Macharen,Zwemmen,Kampioenschap
Oss
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Oss / Trainen in koud water voor WK Lifesaving

Trainen in koud water voor WK Lifesaving

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Loes van de Wetering doet mee aan WK Lifesaving.
   Fotograaf
  MACHAREN - De Macharense Loes van de Wetering, net zeventien geworden, is een van de 32 deelneemsters die de Reddingsbrigade Oss afvaardigt naar het WK Lifesaving in Eindhoven en Noordwijk.

  Lifesaving is een sport die is gebaseerd op het echte redden van mensen en bevat wedstrijdonderdelen in het zwembad, op het strand en in de zee. Van 1 tot en met 18 september doen ruim 5000 sporters uit meer dan vijftig landen mee aan dit immense sportevenement. 

  Eisen
  Om te mogen meedoen aan dit WK zijn er twee eisen: je moet het zwemmend redden 4-diploma hebben en er is een tijdslimiet, namelijk het wereldrecord plus vijftig procent van het desbetreffende onderdeel. Aan beide eisen voldeed Loes van de Wetering.

  Al vanaf jongs af aan was de Macharense een waterrat, met het A- en B-diploma die al op zeer jeugdige leeftijd werden behaald. Nadat ook diploma C en de snorkelvaardigheden in de tas zaten, sloot ze zich aan bij de Osse Reddingsbrigade.

  „Ik wilde graag blijven zwemmen maar wedstrijdzwemmen en waterpolo pasten niet bij mij. Leuk zwemmen zonder al te serieus te worden was de bedoeling, maar nu is het toch nog menens geworden. Ik heb in de vakantie zelfs getraind in erg koud water."

  Pop
  Er wordt nogal wat van Van de Wetering verwacht, meldt haar trainer: „Loes is actief op drie individuele en drie teamonderdelen/ Het gaat niet alleen om hard zwemmen, maar ook met beleid. Hoe je het beste de pop en de vinnen kunt vervoeren. Doe je het niet volgens de regels, volgt onherroepelijk diskwalificatie."

  Komende woensdag wordt om 19.30 uur de ploeg van het Lifesavingsteam gepresenteerd bij de Geffense Plas.