article
1.6240453
OIJEN - De Hemelrijkse Waard bij Oijen krijgt een uitkijktoren. De toren is een initiatief van de Vogelwerkgroep IVN Oss.
Uitkijken over nieuwe natuur in Oijen
OIJEN - De Hemelrijkse Waard bij Oijen krijgt een uitkijktoren. De toren is een initiatief van de Vogelwerkgroep IVN Oss.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/uitkijken-over-nieuwe-natuur-in-oijen-1.6240453
2016-08-03T17:22:57+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6240454.1470244836!image/image-6240454.JPG
Oijen,Bouw,Bestemmingsplan
Oss
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Oss / Uitkijken over nieuwe natuur in Oijen

Uitkijken over nieuwe natuur in Oijen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ontwerp van de uitkijktoren Hemelrijkse Waard bij Oijen.
   Fotograaf
  OIJEN - De Hemelrijkse Waard bij Oijen krijgt een uitkijktoren. De toren is een initiatief van de Vogelwerkgroep IVN Oss.
  Niet zozeer te gebruiken door vogelaars, maar vooral door fietsers die op de dijk langskomen

  Rijkswaterstaat is al een tijdje bezig met de rigoureuze herinrichting Hemelrijkse Waard. Zo is er een nevengeul van drie kilometer gegraven en zijn de oevers natuurlijker geworden. Een mooi natuurgebied moet ontstaan.

  Kosten
  ​Volgens de planning is de klus in december klaar. Dan wil de Vogelwerkgroep de uitkijktoren er ook hebben staan. Al pratend met Natuurmonumenten borrelde het idee op. „Niet zozeer te gebruiken door vogelaars, maar vooral door fietsers die op de dijk langskomen”, meldt Toon Voets namens de Vogelwerkgroep. „Eigenlijk hadden we een toren in gedachten van vijftien meter hoog. Dan kom je op 100.000 euro. Van het bestemmingsplan bleek een toren maar tien meter hoog te mogen zijn. Dat scheelt ook in de kosten.”

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps