article
1.6250450
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bea Kardol.
‘Bij Intersport kennen ze mij als de oma van de drie voetballertjes’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bea Kardol.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/bij-intersport-kennen-ze-mij-als-de-oma-van-de-drie-voetballertjes-1.6250450
2016-08-09T05:28:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6250463.1470668025!image/image-6250463.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Bij Intersport kennen ze mij als de oma van de drie voetballertjes’

‘Bij Intersport kennen ze mij als de oma van de drie voetballertjes’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bea Kardol.
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bea Kardol.
  Ook nu fietsen we nog geregeld naar Bedaf, lekker uitwaaien

  De in Valkenburg geboren Bea Kardol heeft met haar man Tinie op diverse plekken gewoond (o.a. Helmond, Breda en Oss), maar voelde zich nergens zo fijn als in Uden: ,,Het voelde als thuiskomen. Het was meteen duidelijk dat ik Uden niet meer zou verlaten.”

  Sinds 1995 werkt Bea bij het centrum voor Kunstzinnige Vorming/MiK, dat later Mondriaanhuis werd gedoopt. Sinds begin deze maand vormt het Mondriaanhuis samen met Stichting C de nieuwe organisatie Kunst & Co en daar wordt Bea de coördinator van de vrije tijd. Haar doel is om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, kennis te laten maken met kunst en cultuur. Ook is deze 62-jarige actief bij twee muzikale evenementen betrokken: al vanaf de eerste editie bij de Udense Musical en bij de organisatie Muzikaal Uden, dat eens in de twee jaar in de tuin van Huize Sint Jan wordt gehouden. Met Udenaar Tinie heeft Bea twee zonen, één dochter en drie kleinzonen.

  Restaurant en café
  ,,Ik ga heel graag lunchen bij de Conversatie. Lekker bijkletsen met vrienden onder het genot van een drankje en een hapje. Ook Brownies & Downies is een zaak waar ik graag kom. En zo af en toe een terrasje pikken bij ’t Stulpke en Meneer Prinssen.”

  Leukste winkel
  ,,Intersport. Onze kleinzonen Dimo, Midas en Melle zijn fanatieke voetballers. Ik heb met ze afgesproken dat zij mij mogen bellen wanneer hun voetbalschoenen te klein zijn. Regelmatig gaat bij ons dan ook de telefoon: ‘Opa en oma mijn voetbalschoenen zijn te klein’. En dan ga ik weer richting Intersport. Zij kennen mij al als de oma van de drie voetballertjes.”

  Mooiste herinnering
  ,,Dat is de eerste Udense Musical ‘Waar een Prilleke is…’ in Theater Markant. Die werd bezocht door meer dan zevenduizend mensen. Heel mooi vond ik het gebaar van de Udense woningstichting om mensen die anders niet in Markant komen de gelegenheid te geven de voorstelling bij te wonen.”

  Mooiste plek
  ,,De plek waar ons huis staat; een zijstraat van de Sint-Annastraat. Met uitzicht op de prachtige Petruskerk, heerlijk rustig en op loopafstand van het centrum.”

  En in de natuur
  ,,Toen de kinderen nog klein waren, zijn wij heel veel op Bedaf geweest. Verstoppertje spelen op de ‘blote kont’, in bomen klimmen en aansluitend warme chocolademelk met slagroom drinken bij de Pier. Ook nu fietsen wij nog geregeld naar Bedaf. Om lekker uit te waaien.”

  Op de schop
  ,,Ik zou heel graag willen dat de Markt autovrij wordt gemaakt, een permanente kiosk en een jeu de boules baan met bankjes rondom.”

  Eeuwig zonde
  ,,Ik vind Uden een geweldige plek om te wonen. Echter er is een nadeel: er is geen treinstation. “

  Uden in één zin
  ,,Uden, een top plek om te wonen en werken.”