article
1.6218070
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Diny de Groot.
‘Eén zijn met de natuur maakt mij gelukkig’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Diny de Groot.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/e%C3%A9n-zijn-met-de-natuur-maakt-mij-gelukkig-1.6218070
2016-07-26T05:08:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6218124.1469431837!image/image-6218124.jpg
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Eén zijn met de natuur maakt mij gelukkig’

‘Eén zijn met de natuur maakt mij gelukkig’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Diny de Groot.
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Diny de Groot.
  ​Uden is mijn verleden, heden én toekomst

  Wandelen is haar lust en haar leven. Daar vindt Diny de Groot (60) rust en stilte. Dat kan de Volkelse wel gebruiken in haar turbulente leven. Op haar 28ste werd ze weduwe, waarna ze Wim Teunissen ontmoette en met hem trouwde. In 1989, toen de oudste van twee dochters tien maanden was, werd bij Wim een tumor op de hersenstam ontdekt. Inmiddels is hij 34 hersenoperaties verder. Diny werkte als groepsleidster bij justitie en in 2005 ging ze een studie psycho sociaal welzijn doen. Daar kwam ze zichzelf enorm tegen. “Ik zat op het verkeerde spoor. Het roer moest om. Ik moest naar buiten, letterlijk en figuurlijk.” In 2010 startte ze met wandelarrangementen: wandelmee.nu. Vanaf 1 september vertrekt Diny weer elke donderdag om half tien bij Naat Piek voor een wandeling.

  Café
  ,,Ongetwijfeld ’t Stulpke. Op mijn zeventiende stapte ik er voor de eerste keer binnen en ik kom er nog wekelijks. Met onze vriendenclub kwamen we er terecht, omdat er twee bij ’t Stulpke werkten. Ik ben er met veel bombarie achttien geworden."

  Leukste winkel
  ,,Ik ben een echte boekenwurm, dus ik vind Bert van der Heijden heel fijn. Die heeft wel zo’n groot assortiment. Ik lees graag waargebeurde, diepgaande verhalen."

  Mooiste herinnering
  ,,Dat is toch echt wel platenzaak Sure Shot, die in de Zuiderpassage zat. Daar heb ik van mijn 16de tot 24ste gewerkt. Er kwamen mensen van cafés en discotheken van heinde en verre naar Uden, omdat we zoveel hadden en vaak het nieuwste van het nieuwste."

  En in de natuur
  ,,De Maashorst. Alles daar is mooi. Ik kom er tot rust, geniet van de natuur. Als ik thuis tot rust moet komen ga ik mediteren en ga ik altijd naar een plek in een boom."

  Eeuwig zonde
  ,,Dat het hotel op de hoek Markt en Marktstraat, nu ABN Amro Bank, verdwenen is. Een mooi pand met allure. Alles wordt geruimd voor nieuwbouw, maar het wordt er niet mooier op! Ondanks dat heeft Uden, vooral de Markt, een enorme aantrekkingskracht op mij."

  Sportclub
  ,,Eén zijn met de natuur, maakt mij echt gelukkig. Daarom ben ik ook wandelarrangementen gaan organiseren. Ik regel alles van a tot z: de tocht, overnachtingen en weken van tevoren ben ik al aan het bedenken wat ik ga koken. Ik geniet ervan als anderen genieten."

  Uden in één zin
  ,,​Uden is mijn verleden, heden én toekomst."