article
1.6235280
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bart Stultiens.
‘Elke vrijdag weekend inluiden in ’t Stulpke’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bart Stultiens.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/elke-vrijdag-weekend-inluiden-in-t-stulpke-1.6235280
2016-08-02T05:10:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6235291.1470077229!image/image-6235291.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Elke vrijdag weekend inluiden in ’t Stulpke’

‘Elke vrijdag weekend inluiden in ’t Stulpke’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bart Stultiens bij het Prilleke op de Markt te Uden.
   Locatie
   Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Bart Stultiens.
  ​Uden is mijn verleden, heden én toekomst

  ,,Ik ben 59, maar dat zou je niet zeggen. Mensen schatten me vaak achter in de 58.’’ Zo’n tekst kan alleen een cabaretier opdissen. Bart Stultiens heeft in de loop der jaren zes solo cabaretvoorstellingen in Markant in Uden gespeeld. Daarnaast is hij vooral bekend van vijf Udense musicals, die hij samen met Frank van Pamelen schreef. Te weten: Waar een Prilleke is (2001), In de ban van de ringen (2004), Piek! Pias tussen Pijen en Piepers (2007), Mysteries rond de Maashorst (2011) en Wij komen tezamen? (2014).

  Stultiens is behalve auteur ook componist, regisseur en artistiek leider. Komend cursusjaar geeft Bart Stultiens ook musicalworkshops bij het Mondriaanhuis in Uden. Stultiens is geboren op Aruba. Toen hij zes maanden oud was kwam hij in Uden wonen en is er eigenlijk nooit meer weggegaan. ,,Alleen binnen Uden ben ik een een paar keer verhuisd.’’ Hij is vader van twee dochters.

  Café
  ,,Ik ben iedere vrijdag een uurtje in ‘t Stulpke te vinden om het weekend in te luiden. Er hangt in dat café een gezellige sfeer."

  Leukste winkel
  ,,Ik lees graag maar kom er te weinig toe, en dus kom ik ook te weinig in mijn favoriete winkel; boekhandel Bert van der Heijden."

  Mooiste herinnering
  ,,Dat zijn de geboortes van mijn twee dochters. Lotte, de jongste, die in mijn vorige huis in Uden ter wereld kwam. En Jip, de oudste, is geboren in...Veghel."

  Mooiste plek
  ,,Ik vind Huize Ter Linde in de Kerkstraat een schitterende plek en op de Markt ’t Prilleke. Die boom, die er helaas niet meer is, heeft me geïnspireerd tot het schrijven van de eerste Udense musical."

  En in de natuur 
  ,,Ik ben -heel fout- niet zo van de natuur, maar fiets wel graag over het Slingerpad."

  Op de schop
  ,,Waar zal ik beginnen? Nee grapje... Maar ik vind dat er veel lelijks in Uden gebouwd is en dat er veel te weinig ouds is overgebleven. Dat hebben ze in Veghel toch echt beter gedaan."

  Eeuwig zonde
  ,,Eeuwig is wel erg lang... maar dat de Markt in Uden nog niet autovrij is vind ik wel jammer."

  Ontspanning
  ,,Thuis lezen of piano spelen, wandelen en elke vrijdag dus in ’t Stulpke."

  Grootste ergernis
  ,,Grootste ergernis Scheurende auto’s met bonkebonke ‘muziek’, maar ik rijd ook niet graag achter slome chauffeurs."

  Complimenten voor...
  ,,Het eerste elftal van Udi’19, dat volgend jaar in de derde divisie gaat spelen."

  Uden in één zin
  ,,​Vertrouwd, niet te klein of groot, groen, gemoedelijk."