article
1.6285332
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Jochen van der Steijn.
‘Ik hou wel van een beetje rust af en toe’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Jochen van der Steijn.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/ik-hou-wel-van-een-beetje-rust-af-en-toe-1.6285332
2016-08-23T05:12:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6285336.1471895209!image/image-6285336.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Ik hou wel van een beetje rust af en toe’

‘Ik hou wel van een beetje rust af en toe’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jochen van der Steijn.
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Jochen van der Steijn. 
  Ik ben niet zo van de stad, ben meer een dorpsmens

  Jochen van der Steijn (37) reist als dj en producer Jochen Miller de wereld rond om mensen op festivals en in clubs met zijn muziek te bekoren. Zijn sound laat zich omschrijven als style-blending tech-trance: energiek, uplifiting en high quality. Hij is net terug uit Polen en binnenkort vliegt hij weer naar India om er te draaien. Jochen groeide op in Mill. In de discotheek van zijn ouders, ’t Huukske in Langenboom, werd het zaadje van het dj-en geplant. Later werd hij de vaste dj van The Matrixx in Nijmegen.

  Sinds 2008 woont hij met zijn vrouw Robian in Uden. Ze hebben een dochter: India (8). Robian is Amsterdamse, maar Jochen wilde liever in Brabant wonen: ,,Ik ben niet zo van de stad, ben meer een dorpsmens. Ik hoef niet 24/7 reuring om me heen, geef mij maar rust. Ik heb thuis mijn studio, daar ben ik graag.”

  Restaurant
  ,,Voor een lunch of koffie ga ik graag naar De Conversatie. Het personeel vind ik daar heel vriendelijk. ’t Zusje vind ik een leuk concept, de sfeer is er goed en het is een ideale plek om met groepen naartoe te gaan. Voor een lekkere en snelle saté ga ik naar de Pepper of Gossimijne.”

  Leukste winkel
  ,,Ik kom al járen bij PureMen aan het Brabantplein. De zaak heeft een mooie kledingstijl en eigenaar Ralph Kragt, die ook een vriend van me is, bekijkt het echt vanuit het oogpunt van een artiest. Wat staat goed achter de draaitafel, wat is geschikt voor een fotoshoot. Ralph gaat soms ook mee als er foto’s gemaakt moeten worden.“

  Mooiste herinnering
  ,,Het diner in ‘t Raadhuis op de dag dat we trouwden, op 19 mei 2006. En de eerste dag dat India naar de basisschool ging.”

  Mooiste plek
  ,,Het Retraitehuis aan de Volkelseweg. Er heerst een mooie sfeer in die omgeving, ik hou wel van een beetje rust af en toe. Het sportpark spreekt me ook aan. Er gebeurt vaak heel veel tegelijk: er wordt gesport, gespeeld en gerelaxt.”

  En in de natuur
  ,,De omgeving van Slabroek en het aangelegde park in Uden-Zuid kan ik ook wel waarderen.”

  Ontspannen
  ,,Dat doe ik bij HillFit aan de Blikslagerstraat. Twee keer per week doe ik er crossfit. Eén keer ga ik met Robian, de andere keer alleen. En ik loop graag een rondje hard, lekker door het buitengebied, richting Volkel of Erp.”

  Sportclub
  ,,Udi natuurlijk! Ik heb er zelf een aantal jaren gevoetbald en nu gaat mijn dochter er voetballen.”

  Complimenten voor ...
  ,,De mensen die zoveel organiseren in Uden. De ijsbaan, carnaval, de kermis. Al dat soort dingen maken Uden juist specialer en trekken mensen hier naartoe.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat Bart Smit na 36 jaar uit Uden weg is. Het is een triest gezicht als je voor het pand staat. Sowieso is het zonde dat er steeds meer panden in het centrum leeg komen te staan. Het geeft toch een ander beeld dan een paar jaar geleden.”

  Uden in één zin
  ,,Een gezellige, gastvrije, ondernemende en bruisende stad. Of moet ik dorp zeggen...”