article
1.6165125
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Greetje de Wit.
'Ik voel me echt thuis in Uden'
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Greetje de Wit.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/ik-voel-me-echt-thuis-in-uden-1.6165125
2016-07-05T05:08:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6187045.1468845104!image/image-6187045.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / 'Ik voel me echt thuis in Uden'

'Ik voel me echt thuis in Uden'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Greetje de Wit
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Greetje de Wit.
  Uden is gastvrij, divers, winkelen, gezellig en ondernemend

  Ze woont pas sinds 2 jaar in Uden, toch heeft ze hier al aardig haar draai gevonden. Greetje de Wit (38), geboren in Boekel, is alleenstaande moeder van Bloem (14), Zilver (8) en Maantje (5) en runt haar eigen onderneming HalsOverKop. Aanvankelijk begon ze louter als webshop met haar zelf ontworpen stoffen en jurkjes, rokjes en tops in de Ideeënfabriek. In april vorig jaar besloot ze een stap verder te gaan en opende Greetje een ‘stenen winkel’, in het centrum van Uden aan het Brabantplein. Met haar ontwerpen, die symbool staan voor vrolijkheid met een knipoog naar kneuterigheid en vervlogen tijden, heeft ze de steeg waar haar winkel zit weten op te fleuren. Haar moederschap en winkel, wat tevens haar werkplaats is en waar ze elke dag te vinden is, slokken al haar tijd op. “Veel tijd voor andere dingen blijft er niet over, helaas.”

  Restaurant
  Ik vind Proeflokaal Zuiders aan de Markt erg leuk. Mooi concept en lekker eten! En regelmatig een nieuwe kaart. Daar hou ik van. Vernieuwing! Er is al zoveel van hetzelfde. Doen ze goed, bij Zuiders.

  Leukste winkel
  Dat is natuurlijk mijn eigen winkel! Vooral dames- en kinderkleding, maar ook een plukje heren, tassen en kadootjes. Eenmaal binnen, móet je wel vrolijk worden! Ik heb steeds wisselende collectie’s. Niet een heel seizoen hetzelfde. En elke week nieuwe items. Omdat ik een groot deel zelf ontwerp en de productie zelf begeleid, kan ik snel schakelen en de winkel constant verrassend houden.

  Mooiste herinnering
  Jeetje. Geen idee... Ik denk én hoop dat die nog gaat komen!

  Mooiste plek
  Sinds de heropening van het Brabantplein, het ‘gangetje’ van het plein naar de Pastoor Spieringsstraat. Daar zit ik. Dat kon wel wat vrolijkheid gebruiken. Dus heb ik er allemaal jurkjes opgehangen.

  En in de natuur
  Het parkje vlak naast mijn huis, in de wijk waar ik sinds 2 jaar woon... Daar kunnen de kinderen zo heerlijk spelen!

  Ontspannen
  Met lieve mensen om me heen. Dat kan eigenlijk overal zijn, toch?

  Complimenten voor...
  Iedereen die in deze korte tijd dat ik in Uden woon, me zo hartelijk ontvangen heeft. Mede door de winkel, leer ik snel veel mensen kennen en voel ik me hier al echt thuis.

  Uden in één zin
  ​Uden is gastvrij, divers, winkelen, gezellig en ondernemend.