article
1.6268333
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Chris van Haandel.
‘In boerderij van Has en Mien liep ik mijn vrouw tegen het lijf’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Chris van Haandel.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/in-boerderij-van-has-en-mien-liep-ik-mijn-vrouw-tegen-het-lijf-1.6268333
2016-08-16T07:37:17+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6268340.1471332842!image/image-6268340.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘In boerderij van Has en Mien liep ik mijn vrouw tegen het lijf’

‘In boerderij van Has en Mien liep ik mijn vrouw tegen het lijf’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Chris van Haandel: ,,Uden is groen en gezellig, en er is altijd wat te beleven."
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Chris van Haandel.
  De Baggemèrt op carnavalsmaandag mag je niet missen!

  Eens per jaar staat de 65-jarige Chris van Haandel in de raadzaal voor een groep van dertig Udenaren om het Groowt Újes Diktee, dat hij overigens zelf schrijft, voor te lezen. Dat doet hij al twaalf jaar met veul plezier. Voorafgaand aan het diktee geeft hij dan ook nog gedurende een aantal weken de cursus Újes leere.

  Chris van Haandel is geboren in Boekel, maar vanaf zijn twaalfde ging hij in Uden op school en een paar jaar later ging hij hier uit. Hij woont hier nu 42 jaar en voelt zich ‘helemaal Udenaar’. ,,Overigens was mijn moeder een echte Újese, dat helpt.” Hij speelt inmiddels 35 jaar in de Dobband en zijn voorloper, dweilorkest Drinke of Blaoze.

  Ook zat hij zeventien jaar in de Raad van Elf en het bestuur van carnavalsvereniging de Knoerissen. ,,Je werkt dan mee aan allerlei evenementen en daardoor heb ik ontzettend veel mensen leren kennen.” Verder geeft Chris op de Baggemèrt tijdens carnaval elk jaar Ujese les en helpt hij met het organiseren van de pannekoekenpost bij de Trap In op tweede pinksterdag.

  Restaurant en/of café
  ,,Ik kom het vaakst bij De Pepper. We repeteren daar wekelijks met de Dobband, het terras is erg gezellig én je kunt er lekker eten.

  Leukste winkel
  ,,Paerdestal Mode, iets verderop in de straat waar ik woon. Daar leggen ze de kleren voor me klaar en hoef ik geen uren te passen."

  Mooiste herinnering
  ,,Op het Lieve Vrouwenplein. Daar was in de boerderij/café van Has en Mien van Zutphen jongerensoos De Pul gevestigd. Elk weekend was het groot feest, zeker als je daar dan ook nog je vrouw tegen het lijf loopt!"

  Mooiste plek
  ,,Het klinkt misschien wat overdreven, maar ik vind dat toch onzen hof bij ons aan de Hulstheuvel."

  En in de natuur
  ,,Het is moeilijk kiezen uit de vele parken en natuurgebieden, maar het meest apart blijven voor mij de Bedafse Bergen. Mijn oudste herinnering: gloeiend heet zand en overheerlijke ranja."

  Op de schop
  ,,Als het aan mij ligt beginnen ze morgen aan het pand van de cafetaria en het casino aan het Lieve Vrouwenplein. Als ze dat gebouw eens passend bij de rest van het mooie plein konden maken."

  Eeuwig zonde
  ,,Het kapot bombarderen van het Missiehuis aan de Volkelseweg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daar staat dan weer gelukkig tegenover, dat we er een schitterend gelegen sportpark aan hebben overgehouden."

  Complimenten voor...
  ,,Hondeneigenaren die na het uitlaten de ‘resten’ in een zakje mee naar huis nemen. Dat kan ik waarderen."

  Verplichte kost
  ,,De Baggemèrt op carnavalsmaandag mag je niet missen! Druk, gezellig, veel te zien, Újes, Újes en nog eens Újes. De Trap In móet je ook fietsen, door de prachtige omgeving van Uden. En niet te vergeten: pannenkoeken eten!"

  Uden in één zin
  ,,Uden is groen, gezellig en er is altijd wat te beleven."