article
1.6200893
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Imke de Korte.
‘In een gekke bui lekker van de zandberg afrollen’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Imke de Korte.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/in-een-gekke-bui-lekker-van-de-zandberg-afrollen-1.6200893
2016-07-19T05:08:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6201565.1468841264!image/image-6201565.jpg
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘In een gekke bui lekker van de zandberg afrollen’

‘In een gekke bui lekker van de zandberg afrollen’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Imke de Korte
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Imke de Korte.
  ​Uden is een plek waar met de juiste passie en energie, heel veel mogelijk is

  Slechts 25 lentes jong staat Imke de Korte al aan de wieg van een hip concept: Misfits. Een initiatief van jonge ‘Wondernemers & Bijzondernemers’ dat in de voormalige Rabobank aan het Brabantplein is neegestreken. Imke is een echte Ujese, geboren en wonend aan Morene. Op het Udens College waren haar favoriete vakken tekenen, geschiedenis en maatschappijleer. Imke heeft veel gedanst en volgde toneellessen bij CKVU.

  Anderhalf jaar geleden studeerde ze af als trendwatcher & conceptontwikkelaar en had ze al in haar hoofd dat ze een eigen bedrijf wilde starten. Ze liet er geen gras over groeien. ,,Die wens is het begin geweest van Misfits. Uit nood geboren want er was voor mij geen toegankelijke plek met gelijkgestemden. Dus ging ik zelf op zoek naar jonge, startende ondernemers.” Haar eigen bedrijf heet, hoe kan het ook anders, Imspiratie.

  Restaurant of café
  ​Sergeant Peppers is voor mij het beste en leukste café én restaurant in Uden. Ik ben er bijna elke week wel te vinden. Een hapje eten, lekker op het terras genieten van de zon en een dansje wagen in het weekend. Dat het er allemaal kan is juist het leuke aan de Pepper.

  Leukste winkel
  Onze eigen Misfits winkel! Daar vind je creatieve en unieke producten die je nergens anders tegenkomt. Ze worden met heel veel passie gemaakt door onze ondernemers. Daarnaast is Misfits niet alleen een winkel met producten, maar ook diensten. Ook voor een website, webshop, logo, fotograaf, creatieve workshop kun je bij ons slagen. Wij zien dit als het nieuwe consumeren.

  Mooiste herinnering
  Die is van heel vroeger: uit eten bij de Verbeelding. Voor mijn verjaardag krijg ik elk jaar van mijn vader een etentje cadeau bij een Udens restaurant naar keuze. De eerste keer koos ik voor de Verbeelding. Als klein meisje trok ik mijn mooiste jurk aan om daar overdonderd te worden door een geweldige beleving. Bijzonder eten, theater en muziek en ik mocht mijn toetje zelf maken in de keuken!

  Mooiste natuurplek
  Bedaf vind ik een heerlijke plek. Vroeger kwamen we er vaak om van de zandheuvels te rollen en spelletjes te doen. Nu kom ik er graag om te wandelen en van de rust te genieten. En af en toe in een gekke bui, om net als vroeger, van de berg te rollen.

  Op de schop
  ​Het centrum. Te beginnen op de Markt: autovrij maken, terrassen uitbreiden, jeu de boules baan leggen. Maak er een plek van waar je als Udenaren samen kunt komen en je samen kunt vermaken. Verder zou het centrum aangevuld moeten worden met creatieve, verrassende elementen die de bezoeker een bijzondere beleving geven. Met Misfits hebben we hier veel plannen voor dus hou het maar in de gaten!

  Eeuwig zonde
  Dat ijssalon Matteucci van Uden naar Veghel is verhuisd. Het was vroeger een feestje om daar naar toe te gaan. Gelukkig maakt IJscafe Holland een hoop goed.

  Uden in één zin
  ​Uden is een plek waar met de juiste passie en energie, heel veel mogelijk is.