article
1.6313346
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Caro de Visscher.
‘Koffie of een ijsje bij de vroegere blokhut is mijn wens’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Caro de Visscher.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/koffie-of-een-ijsje-bij-de-vroegere-blokhut-is-mijn-wens-1.6313346
2016-08-30T05:23:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6313407.1472488570!image/image-6313407.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Koffie of een ijsje bij de vroegere blokhut is mijn wens’

‘Koffie of een ijsje bij de vroegere blokhut is mijn wens’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Caro de Visscher.
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Caro de Visscher.

  Ze mag dan een vis-achtergrond hebben, met bloemen blijkt de Udense Caro de Visscher (48) ook heel goed uit de voeten te kunnen. Sinds afgelopen februari bestaat A la Caro: voor vijftien euro stelt ze een bos bloemen samen en ze bezorgt deze -met leenvaas- gratis bij je thuis. Het ondernemen heeft ze geleerd van haar man Victor, die net als broer Gert van De Visscherie, een viszaak heeft in Amersfoort. ,,Door Victor ben ik wel ondernemer geworden. De vis is echt zíjn ding. Ik wilde ook graag iets doen wat ík leuk vind en waar ik goed in ben.”

  Caro deed ooit een bloemistenopleiding en verzorgde hobbymatig in de zaak van vriendin Joepke (van Zutven-red.) elke week de bloemen. ,,Het kriebelde en ik besloot er meer mee te gaan doen. Maar met een gezin moest het wel flexibel zijn. A la Caro was geboren.” De van oorsprong Arnhemse verhuisde op haar zevende naar Brabant. Ze heeft haar hart verpand aan Uden en wil hier voor altijd blijven.

  Restaurant
  ,,Met stip op nummer één: Proeflokaal Zuiders. Dé plek in Uden om de hele dag heerlijk te genieten : het menu is verrassend en er is voor ieder, op elk moment van de dag, wat wils.”

  Leukste winkel
  ,,HoutBrox, omdat dit vele jaren geleden maar ook nu nog, een echte trekpleister is voor Uden. Vroeger werden er zelfs busreizen georganiseerd vanuit bijvoorbeeld Maastricht om in Uden bij HoutBrox te komen winkelen.”

  Mooiste herinnering
  ,,In de prachtige bossen van Uden en in het bijzonder rondom de vroegere blokhut. Tijdens een wandeltocht op onze trouwdag hebben we met het hele gezelschap daar met champagne en een hapje getoast op een lang en gelukkig leven. Onze grootste wens is om op die plek weer een rustplaats te creëren, waar je in het weekend koffie, thee of een ijsje kunt kopen.”

  Mooiste plek
  ,,De Petruskerk, wij zijn graag 'op rak' maar ook altijd weer heel gelukkig als de torens van de kerk in zicht zijn…”

  En in de natuur
  ,,De bossen en natuurlijk de prachtige kinderboerderij, in onze ‘voortuin’ aan de Orgellaan.”

  Op de schop
  ,,De hoek aan de Kastanjeweg. Dan bedoel ik de gebouwen van de PTT en Pnem, maar niet die mooie oude karakteristieke huisjes verderop in de straat.”

  Ontspannen doe ik...
  ,,Ergens in de bossen met onze Vizsla Baila of met een heerlijk boek op de bank.”

  Eeuwig zonde
  ,,Is al vaak genoemd maar toch: dat er te veel oude gebouwen gesloopt zijn én dat er geen treinstation is.”

  Leukste sportclub
  ,,FC Uden, de voetbalclub waar onze zoon keept en waar we allemaal graag langs de lijn staan als supporter.”

  Complimenten voor
  ,,De vrijwilligers én het bestuur van de kinderboerderij Uden, die ondanks weinig medewerking van de gemeente Uden, toch de kinderboerderij zeven dagen in de week open houden voor de vele bezoekers.”

  Uden in één zin
  ,,Uden, een kleurrijke gemeente waar het goed toeven is.”