article
1.6123016
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Mark van de Veerdonk.
‘Rond Uden schieten amorfe villa’s en mislukte herenhuizen uit de grond’
UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Mark van de Veerdonk.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/rond-uden-schieten-amorfe-villa-s-en-mislukte-herenhuizen-uit-de-grond-1.6123016
2016-06-21T05:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6123144.1468845023!image/image-6123144.JPG
Uden,Kort nieuws,Uden van,Udenvan,kort
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / ‘Rond Uden schieten amorfe villa’s en mislukte herenhuizen uit de grond’

‘Rond Uden schieten amorfe villa’s en mislukte herenhuizen uit de grond’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mark met zijn hond Sjeng
   Fotograaf
  UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Mark van de Veerdonk.

  Cabaretier en schrijver Mark van de Veerdonk (56) is geboren in Heeswijk, maar is dit jaar op de kop af twee decennia een Udenaar. In 1996 trok hij bij zijn vriendin Inge van Soest (dierenarts) in op Keizershof. “We kenden elkaar pas een maand. Ja, niet te lang treuzelen, toch?” Twee jaar later verhuisde het stel naar Slabroek. “Als mensen vragen wat ik nu ben, zeg ik altijd Slabroeker. Zo voel ik me ook, een ouwe mopperkees uit het Udense buitengebied. Nu de gemeente de Slabroekseweg wil gaan afsluiten, staan we hier ook op onze achterste poten. Wat denken ze wel! En wat moeten die wisenten hier? Al dat uitheemse spul trekt alleen nog maar meer vreemd volk naar ons buurtschap. In de pan ermee”, zegt de ‘burgemeester van Slabroek’ met een lach maar welgemeend. Van de Veerdonk gaat in oktober het theater in met zijn show Kaaskleum.

  Restaurant
  ,,Ik ga nooit naar restaurants, omdat ik door het jaar heen zo’n 120 keer optreed, en dat betekent ook evenzoveel keer buiten de deur eten. Als ik dan thuis ben, kook ik het liefst zelf. Ik ben vrij goed in pasta."

  Leukste winkel
  ,,Intersport is een superwinkel. Om de twee jaar maak ik een grote reis. Voordat ik op het vliegtuig stap, loop ik er altijd even binnen. Heerlijke sfeer. Mocht je geen geld hebben voor een wereldreis, ga dan een half dagje naar Intersport. Daar krijg je hetzelfde ‘hè, lekker wijd weg’-gevoel."

  Mooiste herinnering
  ,,Op de Keizershof hebben we twee jaar gewoond in het oude huis van Marcel Wouda, de zwemmer. Ik heb daar erg vaak in zijn ‘olympische’ badkuip gelegen. Gaf me een kick. Later hoorde ik van Marcel dat hijzelf helemaal nooit badderde."

  Complimenten voor...
  ,,De bedenker van de Ideeënfabriek. Prachtig concept van kruisbestuiving en innovatie. Dat is de toekomst! Diegene mag een lintje krijgen."

  Eeuwig zonde
  ,,De afschaffing van welstand in het buitengebied. Huizen hoeven niet meer in het landschap te passen. Nou dat hebben we geweten! Rond Uden schieten de amorfe villa’s en mislukte herenhuizen als asperges uit de grond. Wat een lelijkheid. Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen: de burger heeft totaal geen smaak. Hij ziet iets op televisie en hupla, ineens staat daar een Pondarosa Ranch op Hengstheuvel. Aaaah!"

  Op de schop
  ,,Ik neem aan dat het medische personeel het te druk heeft om deze krant te lezen, ik hoop het maar, want ik wil Bernhoven nomineren voor de sloopkogel. Ik kan maar niet wennen aan die steenklompen blokkendoos. En wie dacht nou dat er mensen zouden zijn die een villa willen bouwen met uitzicht op die lelijke achtergevel? Wil geen hond. Althans die van ons niet. Ze mogen het daar Park Maashorst noemen, maar het blijft knap lelijk."

  Uden in één zin
  ,,Uden hoort bij Veghel en andersom. Had allang Vudel moeten zijn."