article
1.6397074
NISTELRODE - In natuurgebied de Maashorst is een ranger gebeten door een wisent. Daarmee laait de discussie over het rund weer op.
Wisent bijt onderzoeker: ‘Zie je wel!’
NISTELRODE - In natuurgebied de Maashorst is een ranger gebeten door een wisent. Daarmee laait de discussie over het rund weer op.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/wisent-bijt-onderzoeker-zie-je-wel-1.6397074
2016-09-15T17:57:06+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5799778.1459255966!image/image-5799778.JPG
Uden,Fauna,Natuurgebied
Uden
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Uden / Wisent bijt onderzoeker: ‘Zie je wel!’

Wisent bijt onderzoeker: ‘Zie je wel!’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De aankomst van de eerste wisenten op de Maashorst.
   Fotograaf
  NISTELRODE - In natuurgebied de Maashorst is een ranger gebeten door een wisent. Daarmee laait de discussie over het rund weer op.
  Een gewoon rund bijt nooit

  „Zie je wel. Hier kon je op wachten!” Zo reageren sceptici die wisenten in natuurgebied de Maashorst al vanaf het begin niet hebben zien zitten. Voor hen is het duidelijk: de veiligheid voor recreanten is wel degelijk in het geding.

  Einde
  Een van de onderzoekers die de wisenten een jaar lang volgen tijdens hun gewenning, werd gebeten. Voor veldcoördinator en oud-veeboer Egbert van Hout uit Zeeland betekent dit voorval wat hem betreft ‘einde wisent’. „Een gewoon rund bijt nooit. Dit is een karaktertrek van de wisent. Je kunt dit beest niet vertrouwen.” Excursies onder begeleiding zijn tijdelijk stilgelegd. Wat er precies gebeurd is, brengt ARK Natuurontwikkeling, de organisatie die de wilde natuur in de Maashorst terugbrengt, nog niet naar buiten. 

  Bijtwond
  Eerst komt er een evaluatie met betrokken partijen. Als de onderzoekers het gebied in gaan, wordt alles gefilmd, dus die beelden worden bekeken. „De ranger is er goed van afgekomen met een beetwond”, zegt Leon Linnartz van ARK. 

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps

  Colofon

  Heeft u vragen of tips?