article
1.6322711
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jim Ketelaars.
'Bernhoven had koste wat het kost behouden moeten blijven'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jim Ketelaars.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/bernhoven-had-koste-wat-het-kost-behouden-moeten-blijven-1.6322711
2016-09-01T05:23:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6322795.1472646640!image/image-6322795.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Bernhoven had koste wat het kost behouden moeten blijven'

'Bernhoven had koste wat het kost behouden moeten blijven'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jim Ketelaars.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jim Ketelaars.

  De 40-jarige Jim Ketelaars werkt met hetzelfde plezier tussen zijn varkens en ‘zijn’ kinderen van Het Snuitje. Is hij niet op zijn varkensbedrijf, dan doet hij wel onderhoudsklussen op zijn kinderopvang aan de Middegaal; zussen Mandy en Bianca zijn mede-eigenaar.

  Sinds zijn 3de jaar woont Jim in Veghel. Hij trouwde met Susan en drieënhalf jaar geleden werd dochter Iris geboren. Inspiratie voor zijn concept voor kinderopvang haalde hij uit zijn eigen jeugd, waarin ruimte, buitenspelen en de natuur een belangrijke rol speelden.

  Restaurant
  ,,Een drankje op de Markt, lekker lunchen bij Brownies & Downies, het kan hier allemaal. Maar voor de lekkerste spare-ribs kiezen we, met enige regelmaat, voor restaurant Hertog Jan.”

  Winkel
  ,,Eén keer per jaar ga ik even goed winkelen en dan loop ik bij Hout-Brox binnen. Daar slaag ik altijd en dus moeten ze gewoon in Veghel blijven. Andere boodschappen haal ik ook bij onze eigen ondernemers, waarvan sommige in de nabije dorpen. Zo hoef ik nooit ver te rijden en ik gun ze die handel ook.”

  Een compliment aan
  ,,Onze gemeente en het bedrijfsleven. Met de keus aan te sluiten bij de ontwikkeling als food- en feedregio hebben ze een goede zet gedaan, waardoor onze positie is versterkt. Dat komt de werkgelegenheid ten goede, maar ook het onderwijs.”

  Beste herinnering
  ,,Aan ons huwelijk in 2015, samen met onze dochter. Het feest was in onze achtertuin met uitzicht op de Aa-Broeken. Maar ik denk ook met veel plezier terug aan het winnen van de PAVO-award in 2010. Deze Veghelse ondernemersprijs, voor excellent ondernemerschap van onze agrarische kinderopvang, wonnen we totaal onverwacht. We hadden niet eens een speech voorbereid.”

  Mooiste plek
  ,,Natuurgebied de Aa-Broeken. Via een wandelpaadje gaan we daar met de kinderen van Het Snuitje regelmatig picknicken op de bloemenweide of lekker stampen in de modderplassen. Dat is groot feest. Maar ook in mijn vrije tijd wandel ik graag door dit mooie stukje Veghel.”

  Op de schop
  ,,Het huidige beleid voor sport en cultuur. Verenigingen kraken onder de bezuinigingen en moeten het doen met weinig subsidie. Er wordt veel van vrijwilligers gevraagd. Contributies verhogen is geen optie, want je wilt dat iedereen lid kan worden van een vereniging. Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast brengt het mensen bij elkaar.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat we in Veghel geen ziekenhuis meer hebben. Het Sint Joseph ziekenhuis, later Bernhoven, werd opgericht door onze eigen broeders en zusters. Het had koste wat het kost behouden moeten blijven.”

  In één zin
  ,,Veghel is een mooie plek om te wonen en te werken... om te leven.”