article
1.6254368
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Marco Bons.
'De laatste jaren hoef ik het dorp niet meer uit'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Marco Bons.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/de-laatste-jaren-hoef-ik-het-dorp-niet-meer-uit-1.6254368
2016-08-11T05:13:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6254378.1470810302!image/image-6254378.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'De laatste jaren hoef ik het dorp niet meer uit'

'De laatste jaren hoef ik het dorp niet meer uit'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Marco Bons.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Marco Bons.
  Meierijstad zou het regionaal en provinciaal nog wel eens heel goed kunnen doen

  Marco Bons (52) werd geboren in de Bloemenwijk en groeide er ook op. Altijd was hij in de weer, hield van buitenspelen en sportte veel. Vanuit school toog hij graag naar het jongerencentrum in De Leesthoeve. Later zocht hij z’n vrienden op in soos Eagle, op de plek waar nu de Aldi is gevestigd. Hij trouwde met Janine en ze kregen een dochter en een zoon. In zijn gelijknamige autoschadeherstelbedrijf aan de NCB-laan maakt Marco Bons beschadigde auto’s weer tiptop in orde.

  Restaurant
  ,,Wij gaan graag uit eten. Tien jaar geleden ging ik meestal buiten Veghel uit eten, de laatste jaren hoef ik het dorp niet meer uit. Er is nu zoveel keus in uitstekende restaurants.”

  Winkel
  ,,Mijn inkopen doe ik in Veghel, dat is me zo met de paplepel ingegeven. Wat je hier kunt halen, haal je ook hier. Je gunt de handel in de eerste plaats aan je ‘eigen’ ondernemers. Winkelen is verder niet zo aan mij besteed.”

  Een compliment aan
  ,,Graag wil ik de 180 vrijwilligers en de organisatie van het kunst- en cultuurevenement Fabriek Magnifique complimenteren. Samen met het bedrijfsleven en de horeca hebben zij er onlangs een schitterend weekend van gemaakt. Dit soort evenementen verbindt mensen, jong en oud en uit alle lagen van de bevolking. Dat maakt het extra mooi.”

  Mooie herinnering
  ,,In augustus 2011 kwam Edwin van de Boom bij ons aan de deur. Ik moest even met hem meelopen en naar schade aan zijn auto kijken. Die schade was er dus niet, maar hij duwde me een briefje in mijn hand: ‘Wil jij de nieuwe prins van Kuussegat worden?’ Een prachtig carnavalsseizoen volgde en ik bleef betrokken bij de vereniging. Sinds kort mag ik ook de voorzittershamer binnen CV De Kuussegatters hanteren.”

  Mooiste plek
  ,,Een heel mooi plekje vind je bovenop de MPF-toren aan de Noordkade. Onlangs werden Janine en ik verrast door kennissen Stefan en Teun, die ons meenamen op deze toren. We genoten van een prachtig uitzicht, onder meer op de mooie verlichte Lambertuskerk, van heerlijke culinaire verrassingen en goed gezelschap.”

  Op de schop
  ,,Die troep aan de Sluisstraat. Het is de hoogste tijd voor de ontwikkelaar om daar iets aan te doen. Maar ook een deel van het Heilig Hartplein is toe aan een opknapbeurt. Heb je een mooi plein, een prachtige haven en deels nieuwe bebouwing, is het toch jammer dat er nog zo veel niet of nauwelijks onderhouden panden tussen staan.”

  Meierijstad
  ,,Als de nieuwe gemeente door een goede onderlinge samenwerking de kansen weet te benutten, de eigen identiteiten weet te behouden en bestuurlijk de zaak op orde krijgt, zou Meierijstad het regionaal en provinciaal nog wel eens heel goed kunnen doen.”

  In één zin
  ,,In Veghel is er altijd wel iets te 44!”