article
1.6152314
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Hans Callaars.
'De overlast in het centrum van Veghel moet ophouden'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Hans Callaars.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/de-overlast-in-het-centrum-van-veghel-moet-ophouden-1.6152314
2016-06-30T05:03:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6152334.1467222671!image/image-6152334.jpg
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'De overlast in het centrum van Veghel moet ophouden'

'De overlast in het centrum van Veghel moet ophouden'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hans Callaars
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Hans Callaars.
  Veghel biedt iedereen genoeg kansen om je er helemaal thuis te voelen

  Judoclub De Wa-Kwai werd in 1967 overgenomen door de toen 23-jarige Hans Callaars. Zijn vrienden hadden hem naar de judomat weten te lokken waar hij, alleen de eerste keer maar, alle hoeken van de mat te zien kreeg. Daarna verging, eenmaal tegenover de judoreus die als kind nog op bleekneusjeskamp was geweest, menigeen op de tatami het lachen. Tegenwoordig kan de rasechte Veghelaar, 72 jaar inmiddels, terugkijken op een mooie sport- en vrijwilligerscarrière, eveneens bij voetbalclub Blauw Geel ’38.

  Restaurant
  ,,Nieuwe restaurants hoeven niet lang op ons te wachten, maar op Vaderdag waren we bij Grieks restaurant Santorini en kozen we voor het verrassingsmenu. Wij houden immers wel van een culinair gokje. Jiorgos, de uitstekende gastheer, wilde niks verklappen wat er zou komen. Dat hoefde ook niet. Het was helemaal top.”

  Winkel
  ,,Op donderdag hebben mijn vrouw en ik onze winkeldag. Dan kuieren we door Veghel en doen boodschappen. We lunchen gezellig bij de HEMA en gaan met alle aankopen weer huiswaarts. Leuk dat Only for Men naar Veghel komt, maar we lopen ook graag bij Estivo binnen. En dan heb je nog het gezellige zitje aan de Molenwieken. En de boekwinkels. Genoeg te winkelen dus.”

  Een compliment aan
  ,,Rob Bouwmans, de huidige voorzitter van budovereniging De Wa-Kwai. Hij is uitgegroeid tot een voortreffelijk voorzitter die de club liet groeien, maar er ook stond toen de vorige penningmeester overleed.”

  Mooie herinnering
  ,,Een dag na mijn geboorte in de schuilkelder van het ziekenhuis, werd Veghel bevrijd. De jaren daarna groeide ik op aan de Stationsstraat en was een kwetsbaar kind. Toen ik 17 jaar was vroegen de Broeders van Maastricht, die destijds bij de voetbalclub betrokken waren, mij om jeugdleider te worden op de woensdagmiddag. Een warme herinnering aan de start van mijn jarenlange vrijwilligerswerk.

  Mooiste plek
  ,,Dat is het herinneringsplekje in onze achtertuin aan onze zoon Niels. De foto van mijn vrouw Jeanneke en mij met onze andere zoon Bjorn in Berlijn, het kinderfietsje, en het bungelende hartje in de wind. Niels was gehandicapt en overleed kort na kerst in 1989, maar hij is tot op de dag vandaag ons vierde gezinslid.”

  Op de schop
  ,,De overlast in het centrum moet ophouden, maar ook die elders in Veghel. De gemeente knapt de wijken op, zoals in onze wijk De Bolken, en dan zijn er mensen die vernielingen aanrichten. Wij hebben hier een speeltuintje en als daar jongelui zijn, loop ik er vaak even naartoe om een praatje te maken. Maar ook om ze te vragen geen rommel achter te laten. Laten we toch zuinig zijn op die nieuwe, dure spullen. Samen moeten we het netjes houden en dan zou ik hier en daar eerst aan de voortuin beginnen.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat de gemeente geld moet uitgeven aan schade voortkomend uit vandalisme.”

  In één zin
  ,,Veghel biedt iedereen genoeg kansen om je er helemaal thuis te voelen.”