article
1.6069380
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Vandaag Anita Lucius.
'De vrijwilligers in de Bloemenwijk zijn onmisbaar'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Vandaag Anita Lucius.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/de-vrijwilligers-in-de-bloemenwijk-zijn-onmisbaar-1.6069380
2016-06-02T05:04:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6069405.1464787993!image/image-6069405.jpg
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'De vrijwilligers in de Bloemenwijk zijn onmisbaar'

'De vrijwilligers in de Bloemenwijk zijn onmisbaar'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Anita Lucius
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Vandaag Anita Lucius.
  Veghel heeft veel te bieden, vooral veel gezelligheid in de Bloemenwijk

  De Bloemenwijk heeft haar eigen burgemeester, want zo mag Anita Lucius (57) best getypeerd worden. Vanuit haar gezellige huis, waar ze samen met echtgenoot André (60) enorm geniet van bezoekjes van hun twee volwassen zonen, is de geboren Veghelse minimaal twintig uur per week als vrijwilliger aan het werk voor de speeltuin of in wijkcentrum De Bloemfontein. Haar betaalde baan is taxi rijden, haar geliefde vracht zijn kinderen met een bijzonder gedrag of een handicap. Anita’s hart klopt voor haar medemens, jong of oud, gezond of beperkt. En daar vindt zij niks bijzonders aan.

  Restaurant
  “Wij gaan af en toe wel eens ergens een hapje eten, maar hebben geen voorkeur voor een restaurant. Wat we wel hebben ontdekt, is de muzikale zondagmiddag in de Afzakkerij op de Noordkade. Hartstikke leuk met al die verschillende mensen. Onlangs kwam ik daar een familielid tegen die ik al een tijd niet had gezien. We hebben natuurlijk flink bijgebuurt.”

  Winkel
  “De Action vind ik een superwinkel. Drinkbekertjes, schoonmaakspullen en prijsjes voor de grabbelton, daar kan ik heerlijk inkopen. Komende zondag hebben we in de Bloemenwijk weer een gezellige dag, in en om de speeltuin, voor iedereen. En al hebben we fantastische sponsors, een winkel als de Action is dan ook een zegen.”

  Een compliment aan
  “In de eerste plaats aan de vele vrijwilligers in deze wijk. Ze zijn onmisbaar, of ze nou een uurtje komen helpen of veel meer. En dan wil ik ook een paar mensen op de gemeentewerf een compliment geven. Ze helpen ons fantastisch. Onze glijbaan bijvoorbeeld moet nodig opgeknapt worden en we hadden meteen de belofte dat het gebeurt. We hoeven ze maar te bellen.”

  Mooie herinnering
  “Aan de manier waarop mijn vader, Mies van de Ven, in 2003 overleden, met de kinderen in deze wijk omging. Hij was oppasser in de speeltuin en de jeugd mocht hem graag. Hij was ook dol op hen. Zo was er een waterkraan in de speeltuin en de kinderen mochten niet komen zeuren om met water te mogen spelen. Maar ze wisten, als opa Mies zijn trui uitdeed, kwam de kans op spelen met water dichterbij. En af en toe durfde zo’n kleintje dan toch te vragen: ‘Opa Mies, gaat u de trui al uitdoen?’”

  Mooiste plek
  “De Bloemenwijk natuurlijk. En dan vooral de speeltuin, waar kinderen veilig buiten kunnen spelen en de wijkbewoners elkaar ontmoeten. In ons wijkgebouw De Bloemfontein kan iedereen die op maandag gezellig samen met anderen wil lunchen, met zijn broodtrommeltje komen aanschuiven.”

  Eeuwig zonde
  “Misschien wel dat in de carnavalsoptocht van volgend jaar geen carnavalswagen van de Bloemenwijk mee zal rijden. Er is niet genoeg belangstelling van jongere mensen. Het is dus afgelopen.”

  In één zin
  “Veghel heeft veel te bieden, vooral veel gezelligheid in de Bloemenwijk.”