article
1.6358476
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Joyce de Gruijter.
Genieten van groen in het 'Vondelpark' van Veghel
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Joyce de Gruijter.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/genieten-van-groen-in-het-vondelpark-van-veghel-1.6358476
2016-09-08T07:38:52+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6358497.1473320096!image/image-6358497.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / Genieten van groen in het 'Vondelpark' van Veghel

Genieten van groen in het 'Vondelpark' van Veghel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joyce de Gruijter uit Veghel: ,,Veghel heeft een prima winkelaanbod."
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Joyce de Gruijter.
  Veghel heeft echt een prima winkelaanbod

  Haar opa en haar vader kozen ook voor het kappersvak en als je op 12-jarige leeftijd de vloer al aanveegt, de was doet en koffie voor de klanten zet, is de kans groot dat je dezelfde koers gaat varen. En dat deed Joyce de Gruijter (46), die geboren werd in wijk ‘t Hoogeinde.

  Met kapsalons aan het Heilig Hartplein, op De Bunders en twee haarstudio’s, is deze moeder van drie pubers fulltime in de weer. Veel tijd om te sporten is er niet, maar om het hoofd leeg te maken, loopt de vriendelijke haarspecialist toch regelmatig door Veghel hard.

  Restaurant
  ,,
  Er is zo veel keus! Bij mooi weer is het geweldig bij het P’rooflokaal. Als we met de kinderen uit eten gaan, mogen ze een lotje maken met hun voorkeur en zo bepalen we waar we naartoe gaan. Dan wordt het meestal TwentyNine, Wittern, Suki Yaki of de Italiaan.”

  Winkel
  ,,
  Veghel heeft echt een prima winkelaanbod. En vriendelijk winkelpersoneel. Ik kan prima winkelen in ons eigen dorp, hoewel ik soms ook wel naar de stad ga. Maar kopen via internet? Nee, dat is niksvoor mij.”

  Een compliment aan
  ,,
  Het groepje buurtbewoners uit onze wijk dat, nu er een gemeentelijk plan ligt om de Rembrantboulevard te ontwikkelen, de nodige tijd stopt in het vertalen van de burgerwensen naar de gemeente. Er zijn plannen dat er op die vrijkomende plek meer dan 200 nieuwe woningen worden gebouwd en de buurt het Hoogeind wil niet dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid en het woongenot in één van de oudste buurtdorpen van Veghel.”

  Beste herinnering
  ,,
  Ik was 21 jaar toen ik met de kapsalon op De Bunders begon, twee jaar later overleed mijn vader. Weer een jaar later verbouwden we de zaak, met een grootse viering van de heropening. Die feestelijke avond met vrienden, medewerkers, klanten en familie, en het slagen van mijn onderneming, gaven me een enorm vertrouwen in de toekomst. Een bijzondere periode in mijn leven.”

  Mooiste plek
  ,,
  Het Julianapark. Langzamerhand wordt dit het ‘Vondelpark’ van Veghel, want er gebeuren zo veel mooie dingen. Als ik mijn joggingrondje doe en door dit stukje groen ren, is het echt genieten.”

  Op de schop
  ,,
  Een deel van het Heilig Hartplein. Er is al wel veel gebeurd, maar nog lang niet klaar. Ons buurpand bijvoorbeeld, is meer dan tien jaar geleden afgebrand. De puinhoop staat er nog net zo. En zo kun je nog wel wat op het lijstje bijschrijven.”

  Eeuwig zonde
  ,,
  Dat men op de kop van de binnenhaven dat havengebouwtje heeft neergezet. Het belemmert het uitzicht behoorlijk en dat is zo jammer.”

  In één zin
  ,,
  Veghel is ondernemend en dynamisch.”