article
1.6130402
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Jiorgos Spanos.
'Ik ken geen moeilijke Veghelaren, alleen maar sympathieke'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Jiorgos Spanos.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/ik-ken-geen-moeilijke-veghelaren-alleen-maar-sympathieke-1.6130402
2016-06-23T05:03:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6130429.1466609539!image/image-6130429.jpg
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Ik ken geen moeilijke Veghelaren, alleen maar sympathieke'

'Ik ken geen moeilijke Veghelaren, alleen maar sympathieke'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Giorgos Spanos voor zijn Grieks restaurant Santorini te Veghel.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Jiorgos Spanos.
  Een Griek kijkt sowieso niet zo ver vooruit

  Jiorgos Spanos (39) werd geboren in Athene, maar kwam bijna vijfentwintig jaar geleden naar Nederland. Als jonge kerel ontmoette hij Barbara en samen gingen ze op zoek naar een Brabantse stek om een Grieks restaurant te starten. Dat werd een hele zoektocht, tot een vriend hen tipte om in Veghel te gaan kijken. Daar openden zij in 2006 Grieks specialiteitenrestaurant Santorini en sindsdien staan ze zes dagen per week klaar voor hun gasten. Al die grote bedrijven binnen onze gemeente is natuurlijk prima, zo stelt Jiorgos, maar de Veghelaren zelf maken Veghel en daarin moet ook iedereen investeren.

  Winkel
  ,,Ik vind juwelier Kees van Hout een goede winkel. Het assortiment is mooi, maar wat ik heel belangrijk vindt is dat je er goed geholpen wordt. Daar werken fijne mensen. Klantvriendelijkheid telt zwaar voor mij. Ook mijn gasten laat ik niet minutenlang op de deurmat staan, maar heet ze hartelijk welkom in mijn zaak.”

  Een compliment aan
  ,,De mensen van ‘Wijnu’ en hun voorzitter Leo van Asperen. Deze vereniging voor senioren van 50 jaar en ouder doet heel veel voor onze ouderen. Kijk, wij zijn nu nog jong en denken niet aan later, een Griek kijkt sowieso niet zo ver vooruit. Maar wie maakt het straks voor ons een beetje leuk? Wij zijn supporters van Wijnu en als ze bij ons komen, krijgen ze een extra attentie.”

  Beste herinnering
  ,,De geboorte van onze dochter, zes jaar geleden, in het Veghelse ziekenhuis. Daar kan helemaal niets tegenop. Altijd als we langs dat gebouw zullen rijden, denken we telkens even terug aan die bijzondere gebeurtenis.”

  Mooiste plek
  ,,Dat moet Veghel weer worden. Als we een mooi compact centrum creëren waar van alles te doen is, de winkels ingericht zijn voor de toekomst, hebben we een goede kans. Ik ken geen moeilijke Veghelaren, alleen maar sympathieke. En die willen er alles aan doen om het beter te maken.”

  Op de schop
  ,,Dat is natuurlijk ons centrum. We moeten weer trots worden op Veghel. Dus niet zeuren, maar aanpakken. Dat gemeentelijke masterplan is over een te lange termijn. We moeten nu iets doen en dat kan de gemeente niet alleen. Het kan niet zo zijn dat een leegstaand pand, zoals ons buurpand dat al vijf jaar leegstaat, er zo verloederd bij mag staan. Dat moet je aanpakken. En dan de Aa bij de Markt betrekken, mooie plekjes maken.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat veel mensen nog zo negatief zijn over Veghel. Als we die somberheid nou eens omzetten in het bundelen van onze krachten. Die koopavond zou al veel succesvoller zijn als de neuzen van de ondernemers allemaal dezelfde kant op staan. Op vrijdagavond alles open tot 21.00 uur en het gezellig maken.”

  Veghel in één zin
  ​,,Ik ken geen moeilijke Veghelaren, alleen maar sympathieke, en die willen er alles aan doen om het beter te maken.”