article
1.6296558
SINT-OEDENRODE/ VEGHEL - Voor de verkiezingen van november in fusiegemeente Meierijstad is nog een nieuwe lokale partij opgericht.
Jongeren willen met 'Lijst Blanco' raad Meierijstad in
SINT-OEDENRODE/ VEGHEL - Voor de verkiezingen van november in fusiegemeente Meierijstad is nog een nieuwe lokale partij opgericht.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/jongeren-willen-met-lijst-blanco-raad-meierijstad-in-1.6296558
2016-08-26T10:40:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4271552.1395079824!image/image-4271552.jpg
Sint-Oedenrode,Schijndel,Veghel,Meierijstad,Gemeenteraad,Lijst Blanco,hermes
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / Jongeren willen met 'Lijst Blanco' raad Meierijstad in

Jongeren willen met 'Lijst Blanco' raad Meierijstad in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SINT-OEDENRODE/ VEGHEL - Voor de verkiezingen van november in fusiegemeente Meierijstad is nog een nieuwe lokale partij opgericht.

  Onder de werknaam 'Lijst Blanco' wil een groep jongeren uit met name Sint-Oedenrode en Veghel de nieuwe gemeenteraad bestormen. De partij is het initiatief van Nijnselnaar Thijs van Zutphen. "Na het fusiebesluit ben ik wel wakker geworden, en me nog meer in de lokale politiek gaan verdiepen", licht hij toe. "De nieuwe gemeente is een voldongen feit, maar er is slecht gecommuniceerd. In de nieuwe gemeenteraad moeten straks niet alleen raadsleden zitten die ook hebben meegewerkt aan de totstandkoming van Meierijstad. Juist vers bloed is nu belangrijk. Daar willen wij voor zorgen."

  Zwijsen College
  De kern van de partij bestaat uit een groep oud vwo-leerlingen van het Zwijsen College in Veghel. Die worden in de rug gesteund door het Rooise oud-raadslid Jan Verhagen, die bijna een kwart eeuw in de raad zat namens de Rooise Partij en het CDA. "Ik vind het zó verfrissend. We hebben altijd geprobeerd jongeren te vinden, maar het lukte nooit. Nu dienen ze zichzelf aan."