article
1.6190360
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Leo van Asperen.
'Leegstand in Veghel? Dat valt echt wel mee'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Leo van Asperen.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/leegstand-in-veghel-dat-valt-echt-wel-mee-1.6190360
2016-07-14T05:03:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6190376.1468418601!image/image-6190376.jpg
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Leegstand in Veghel? Dat valt echt wel mee'

'Leegstand in Veghel? Dat valt echt wel mee'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Leo van Asperen.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Leo van Asperen.
  Fietsen in Veghel centrum is hier en daar echt gevaarlijk

  Leo van Asperen (72) werd geboren in de Hoofdstraat. Het familiehuis stond aan ’t Gengske in dorpsbuurt de Blauwe Kei. Deze was in 1969 in rep en roer toen de ‘Blauwe Kei’ na 33 jaar weer teruggevonden werd dankzij Tinus de Klumper, die de vindplaats aanwees. Van Asperen stond erbij toen het nieuwe gemeenschapshuis, met de beroemde molensteen ervoor, datzelfde jaar werd geopend. Leo van Asperen werd districtsmanager in het bankwezen en hield, samen met zijn echtgenote, na zijn pensionering kantoor aan huis. De vitale Veghelaar is nog uitermate actief, onder meer als voorzitter van Wijnu. Maar ook KWF Kankerbestrijding en de Stichting Vervoer voor Elkaar kunnen op zijn hulp rekenen.

  Restaurant
  De senioren van Wijnu sparen 7,50 euro per maand en dan gaan we 3 keer per jaar samen uit eten in Veghel. De gasten hebben een fantastische avond en de restaurants zijn blij met onze komst. Santorini, La Riva, Sierra Vista of Sax & Jazz, ze leggen ons compleet in de watten.

  Winkel
  De economie is in beweging. We winkelen anders en gaan vaker buiten de deur eten. Daar moet Veghel op inspelen en het begin is gemaakt. Leegstand? Dat valt echt wel mee.

  Een compliment aan
  Het Veghelse bedrijfsleven dat Wijnu graag ter wille is. Maar zonder onze vrijwilligers beginnen we natuurlijk helemaal niks.

  Mooie herinnering
  Aan onze buurt van vroeger, in de omgeving van ’t Gengske, zoals Het Steegje in het centrum van Veghel nu heet. Hoe onze buurtvereniging Hoofdstraat-Blauwe Kei-Markt de Koninginnedagen voor al die kinderrijke gezinnen tot een waar feest maakte. Ons kent ons, en dat is nog steeds zo.

  Mooiste plek
  De gezellige terrasjes in Veghel centrum. Als de zon schijnt, zijn ze goed bezet en zijn het leuke plekken voor een ontmoeting en een drankje.

  Op de schop
  Het fietsen in Veghel centrum is hier en daar echt gevaarlijk. En niet alleen voor ouderen. Als je per fiets over de NCB-laan naar de Noordkade wilt, heb je heel weinig ruimte. En op de Noordkade is de fietsroute op een aantal plaatsen behoorlijk oneffen. Er zou eens een schouw moeten plaatsvinden.

  Eeuwig zonde
  Dan toch wel het verlies van die vele oude panden, die mooie gevels langs de Hoofdstraat. Hopelijk is daar nu een einde aan gekomen.

  Meierijstad
  Schijndel heeft ‘m al, maar één goed functionerende Seniorenraad Meierijstad zou een waardevolle partner voor de nieuwe gemeente kunnen zijn. Het deel 50-plussers van onze inwoners neemt toe en is daarmee een serieuze partij voor het goed draaien van de maatschappij.

  In één zin
  ​Veghel is ook: veel actieve senioren die zonder salaris bijdragen aan een fijne leefomgeving, dit daarbij graag en ook nog eens goed doen.