article
1.5898960
VEGHEL - Vorig jaar mocht Martien van den Hoven (62) met pensioen, zo zegt hij zelf, na een boeiende carrière bij TNO Apeldoorn als milieukundige en bij Friesland Campina, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Campina International. Een hoogtepunt? Met zijn team ontdekte hij dat melkeiwit het perfecte ingrediënt bleek voor de nog altijd populaire cream-likeurtjes.
‘Mooiste plek Veghel is natuurlijk Noordkade’
VEGHEL - Vorig jaar mocht Martien van den Hoven (62) met pensioen, zo zegt hij zelf, na een boeiende carrière bij TNO Apeldoorn als milieukundige en bij Friesland Campina, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Campina International. Een hoogtepunt? Met zijn team ontdekte hij dat melkeiwit het perfecte ingrediënt bleek voor de nog altijd populaire cream-likeurtjes.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/mooiste-plek-veghel-is-natuurlijk-noordkade-1.5898960
2016-04-07T05:02:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5898983.1459976003!image/image-5898983.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / ‘Mooiste plek Veghel is natuurlijk Noordkade’

‘Mooiste plek Veghel is natuurlijk Noordkade’

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Martien van den Hoven bij de historische foto van Cehave Veghel.
      Fotograaf
    VEGHEL - Vorig jaar mocht Martien van den Hoven (62) met pensioen, zo zegt hij zelf, na een boeiende carrière bij TNO Apeldoorn als milieukundige en bij Friesland Campina, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Campina International. Een hoogtepunt? Met zijn team ontdekte hij dat melkeiwit het perfecte ingrediënt bleek voor de nog altijd populaire cream-likeurtjes.
    Voor een heerlijk diner ga ik graag naar de Synagoge

    De laatste jaren van zijn werkzame leven is Van den Hoven voorzitter van de raad van commissarissen bij Rabobank Uden-Veghel. Maar dat wil niet zeggen dat de geboren Waalwijker al een beetje op zijn lauweren is gaan rusten. Vandaag de dag zet hij, als voorzitter van de Stichting Cultuur Haven Veghel, zijn kennis en kunde in om samen met anderen van alle partijen die zijn neergestreken aan de Noordkade één goed draaiende club te maken met als doel één cultuurfabriek voor heel Meierijstad. En eindelijk is er nu ook tijd om het vinyl weer eens op de platenspeler te leggen en weg te dromen bij oude Stones- en Earringnummers.

    Restaurant
    “Voor een heerlijk diner ga ik graag naar de Synagoge, en het P’rooflokaal is ook erg goed. Leuk dat in Veghel de lunchcafé ’s zoals Vlas-Graan & Koffie en ‘29’ het zo goed doen. Om succesvol te zijn is het belangrijk dat de horeca de klant centraal stelt.”

    Winkel
    “Als klant wil je goed geholpen worden, maar dat betekent niet dat personeel opdringerig moet zijn. En een goed concept, afgestemd op de huidige tijd, kan zowel met als zonder webwinkel succesvol zijn.”

    Beste herinnering
    “Vroeger reden mijn vriend Loet Bek en ik regelmatig door Veghel en dan keken we wat er zoal gaande was. Dan spuiden we onze ideeën. ‘Dat kan zo niet’, zei Loet als we langs de Noordkade reden. Die verloedering was hem een doorn in het oog, hij had er ook wel wat ideeën voor. Ik denk dat deze creatieve geest nu met genoegen naar de Noordkade zou kijken.”

    Mooiste plek
    “Da’s een inkoppertje, de Noordkade dus. Een prachtige plek van ontmoeting, voor iedereen. Stefan van de Ven heeft zijn nek uitgestoken en er altijd in geloofd. Hij is gewoon begonnen, zonder uitgewerkt plan, en zag het toen allemaal al voor zich. Net zoals in de Middeleeuwen zonder tekening prachtige kathedralen werden gebouwd. De moed en de creativiteit, daar heb ik respect voor, en ook voor al die mensen die daar nu door een intensieve samenwerking tot prachtige resultaten komen. Overigens hoop ik dat het begrip respect ook gaat postvatten bij een aantal jeugdige bezoekers van deze bijzondere plek.“

    Op de schop
    “Die ruïne in de Sluisstraat, een rotte kies nabij de kerk. Ik zou tegen het gemeentebestuur willen zeggen: doe iets! Pak die ontwikkelaar bij z’n jasje en ga het terrein fatsoeneren. Als je daar Veghel binnenrijdt wordt je blik gevangen door een onooglijk stukje Veghel.”

    In één zin
    “Veghel Voedingsstad; in die zin dat het letterlijk die betekenis heeft, maar ook dat Veghel gevoed wordt door creativiteit, educatie, cultuur, welzijn en werkgelegenheid.”