article
1.5920558
De 77-jarige voormalige brandweercommandant Jan Neggers kent Veghel als zijn broekzak. Vooral door zijn werk als brandweerman.
Nog steeds tevreden in Oranjewijk met Rikie
De 77-jarige voormalige brandweercommandant Jan Neggers kent Veghel als zijn broekzak. Vooral door zijn werk als brandweerman.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/nog-steeds-tevreden-in-oranjewijk-met-rikie-1.5920558
2016-04-14T05:14:37+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5920561.1460610728!image/image-5920561.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / Nog steeds tevreden in Oranjewijk met Rikie

Nog steeds tevreden in Oranjewijk met Rikie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jan Neggers (77) is voormalig brandweercommandant.
   Fotograaf
  De 77-jarige voormalige brandweercommandant Jan Neggers kent Veghel als zijn broekzak. Vooral door zijn werk als brandweerman.
  De toegankelijkheid voor senioren naar en op de Noordkade zelf is echt voor verbetering vatbaar

  In 1998 hing hij zijn uniform in de kast en stortte Neggers zich op onder meer bestuurswerk voor de Katholieke Bond voor Ouderen, de Wijkvereniging Zuid en is hij actief bij Wij Nu (voorheen KBO) met op maandagmorgen de groepswandelingen. De wieg van Neggers stond in d'n Blok en hij groeide op in de Oranjewijk, waar hij met echtgenote Rikie nog steeds tevreden woont.

  Restaurant
  "Ik heb het geluk dat mijn echtgenote heel goed kan koken. Maar als we eens uit eten gaan en dan vaak gezellig met vrienden, dan graag een fijne sfeer en een goede kaart. Ik vind het altijd wel leuk om dan een nieuw gerecht te proberen. Veghel heeft een goed aanbod, al gaan we ook de gemeentegrens wel eens over."

  Winkel
  "Elke zaterdag wandel ik naar bakkerij Van Leur op De Boekt en haal ik een tas vol heerlijk vers brood. Voor ons is brood van de 'warme bakker' de eerste keus."

  Beste herinnering
  "Dan denk ik terug aan de Koninginnedagen uit mijn jeugd in de Oranjewijk. Er stonden een kleine vijftig arbeiderswoningen, veelal bewoond door grote gezinnen, en we kenden elkaar allemaal. Op Koninginnedag zaklopen, blikgooien en oliebollen bakken. Of pindollen met een houten tol en repen, met een stok een kaal fietswiel aanduwen. Een heerlijke tijd."

  Mooiste plek
  "Veghel heeft twee belangrijke aders: de Aa en de Zuid-Willemsvaart. Ik ben er trots op dat de handel en industrie zich zo heeft ontwikkeld. Als je langs de Aa loopt, tussen Keldonk en de Aa-Broeken, dan moet je regelmatig stilstaan en om je heen kijken. Zo veel moois!"

  Op de schop
  "Vooropgesteld dat ook ik vind dat er veel moois op de Noordkade gebeurt, maar de toegankelijkheid voor senioren is echt voor verbetering vatbaar. Probeer maar eens met je scootmobiel of rollator vanuit het centrum naar de locatie te komen. En ook ter plekke valt het niet mee om te komen waar je wilt zijn. Dat kan beter. Daarnaast mag het gemeentelijk bouwbeleid beter afgestemd worden op de behoefte."

  Eeuwig zonde
  "Als theater De Blauwe Kei afgebroken zou worden. Het is zo'n mooi gebouw en heel toegankelijk voor senioren. Misschien kunnen ze er een gemeenschapshuis van maken. Modezaak Hout-Brox moet het gaan redden. Zonde als juist deze winkel, met Veghelse roots, verdwijnt."

  In één zin
  "Veghel is een mooi dorp. Het heeft alles wat je nodig hebt."