article
1.6363315
VEGHEL - De twee oprichters en zakenpartners van Brownies & DownieS in Veghel zijn uit elkaar. Teun Horck slaat een nieuwe weg in en is geen partner meer van Thijs Swinkels.
Oprichters Brownies & DownieS uit elkaar
VEGHEL - De twee oprichters en zakenpartners van Brownies & DownieS in Veghel zijn uit elkaar. Teun Horck slaat een nieuwe weg in en is geen partner meer van Thijs Swinkels.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/oprichters-brownies-downies-uit-elkaar-1.6363315
2016-09-09T07:31:38+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.3563589.1452787683!image/image-3563589.JPG
Veghel,Horeca,Economie,Ondernemen
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / Oprichters Brownies & DownieS uit elkaar

Oprichters Brownies & DownieS uit elkaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Brownies en Downies in Veghel.
   Titel
   Brownies en Downies in Veghel.
   Beschrijving
   Brownies & Downies in Veghel.
   Fotograaf
  VEGHEL - De twee oprichters en zakenpartners van Brownies & DownieS in Veghel zijn uit elkaar. Teun Horck slaat een nieuwe weg in en is geen partner meer van Thijs Swinkels.

  In 2010 begonnen ze samen in Veghel met de eerste Brownies & DownieS. Jongeren met een beperking die onder begeleiding in de horeca werken. Het bleek een gouden greep. Want inmiddels zijn er enkele tientallen zaken zoals de Veghelse naast de bieb. Maar de oprichters Thijs Swinkels en Teun Horck zijn sinds kort geen zakenpartners meer. Horck meldt dat het gaat om verschil van inzicht in de werkwijze rond Brownies & DownieS: „Ik sta voor een andere lijn van werken. En de koek was nu op.” Verder wil hij er niet veel over kwijt.

  Geen commentaar
  Wat hij gaat doen in het tijdperk na Brownies & DownieS? „Daar kan ik nog niet zoveel over kwijt. Maar ik ben bezig met oriënterende gesprekken op de Noordkade om daar wat in de horeca te gaan doen.” Thijs Swinkels blijkt na een aantal telefoontjes naar het kantoor in Veghel niet bereikbaar voor commentaar op de keuze van Horck.

  Brownies & DownieS bleek al snel na 2010 een mooi formule. Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een mooie en zinvolle dagbesteding geven door ze als volwaardige collega’s mee te laten werken in de horeca. En daarbij een goede kwaliteit eten en drinken voor te schotelen aan de klanten.

  Afrika
  Vanaf 2012 ging het harder en harder met uitbreidingsplannen voor Brownies & DownieS. Toen kwam ook de francise-formule in beeld en werden steeds meer filialen geopend naast de Veghelse. Eerst in Brabant, maar later ook in Gelderland, Limburg en Zuid-Holland. Brownies & DownieS is ook de grens over gegaan naar Kaapstad in Zuid-Afrika en in België.

  Op de site staat ook vermeld dat het concern nog verder wil doorgroeien naar zeker zeventig zaken in 2020. Naar die richting is het bedrijf hard op weg. In Den Bosch werd een Brownies & DownieS begonnen bij het VVV-kantoor. Maar dat ging ter ziele. De andere zaken zijn nog allemaal in de lucht.