article
1.6271053
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Genevieve van der Heijden.
'Van mij mag er meer ruimte gegeven worden aan gezelligheid op de Markt'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Genevieve van der Heijden.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/van-mij-mag-er-meer-ruimte-gegeven-worden-aan-gezelligheid-op-de-markt-1.6271053
2016-08-18T05:13:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6271062.1471416531!image/image-6271062.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Van mij mag er meer ruimte gegeven worden aan gezelligheid op de Markt'

'Van mij mag er meer ruimte gegeven worden aan gezelligheid op de Markt'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Genevieve van der Heijden van verloskundige-praktijk Calamaris.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Genevieve van der Heijden.

  De van oorsprong Twentse Genevieve van der Heijden (47) zag het levenslicht in Enschede. Op 10- jarige leeftijd verhuisde ze met ouders en broertje naar Veghel. Na het Zwijsen College koos Genevieve voor de opleiding tot verloskundige, ging ervoor in Rotterdam op kamers maar kwam toch terug naar Brabant.

  Inmiddels zit ze 25 jaar in het vak, waarvan zeventien jaar bij verloskundigenpraktijk Calamaris. ‘Waar we in wonderen doen’, aldus het team. De verloskundige woont met man en twee zonen op de Velden.

  Restaurant of café
  ,,De cafés op de Markt zijn gezellig. Er is voor iedereen wel een leuk adres. Uit eten gaan doe ik het liefst op een zonnig terras, dan krijg je meteen dat vakantiegevoel. Bij Twenty-Nine is dat al helemaal top. Tafelen bij Grieks restaurant Santorini doe ik overigens ook graag." 

  Winkel
  ,,Ik houd van rondstruinen. Winkel in, winkel uit en op veel plekken even neuzen. Bij Janelli, Finnz en Estivo kom ik sowieso, maar dan ben ik nog lang niet uit gewinkeld. Daarnaast geniet ik ook van de gesprekjes als mensen mij aanspreken. En wat er ook bij komt, de winkeliers hier kennen hun klanten nog en dat vind ik erg leuk."

  Een compliment aan
  ,,Dat wil ik graag aan mijn collega’s geven die dag en nacht voor de vrouwen die bij ons aankloppen klaarstaan. En aan mijn man. Zonder zijn hulp thuis had ik deze onregelmatige baan nooit kunnen volhouden." 

  Goede herinnering
  ,,Aan mijn jaren op het Zwijsen College, aan een geweldige en onbezorgde tijd. Ik heb het er heel gezellig gevonden met goede herinneringen aan de leerkrachten, en de biologielessen van de bevlogen Rini Kerstens niet te vergeten." 

  Mooie plek
  ,,Dat is sportschool Rob van Dijk, die binnenkort 25 jaar bestaat. De sfeer daar is heel gemoedelijk en iedereen is er welkom. Zelf kom ik er zo vaak mogelijk; om zelf te sporten of lessen zoals bodystep te geven. Ik vind het leuk om anderen gemotiveerd te krijgen om actief te zijn."

  Op de schop
  ,,Van mij mag er meer ruimte gegeven worden aan gezelligheid op de Markt, dus weg met een deel van die belemmeringen in het beleid. Hiermee stimuleer je tevens dat onze jongeren, ook de groep van veertien tot achttien jaar, in hun eigen dorp uit kunnen gaan en niet verder weg hoeven." 

  Eeuwig zonde
  ,,Dat vind ik van het feit dat er niet meer zo veel gewinkeld wordt en men veel aankopen via het internet doet. Ik ben van mening dat de leegloop van centra een verarming van de samenleving is en dat is toch jammer." 

  In één zin
  ,,Veghel heeft alles en ook hier geschieden vele wonderen."