article
1.6028835
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Emiel van der Sanden.
'Van Noordkade is iets bijzonders gemaakt'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Emiel van der Sanden.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/van-noordkade-is-iets-bijzonders-gemaakt-1.6028835
2016-05-19T10:27:19+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6028850.1463653547!image/image-6028850.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Van Noordkade is iets bijzonders gemaakt'

'Van Noordkade is iets bijzonders gemaakt'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Emiel van der Sanden over Veghel: "Abby Road aan de Markt, altijd gezellig. Naar ik meen is dat het kleinste kroegje van Veghel."
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag  is dat Emiel van der Sanden.

  Als kind fietste Emiel van der Sanden (31) dagelijks met zijn jongere broer en twee neefjes vanaf de Hazelberg naar de Lambertusschool. Eenmaal weer thuis was er geen tijd voor thee en koekjes, de voetbalschoenen gingen aan. Bij Blauw Geel'38 is de spits inmiddels de best scorende speler uit de clubhistorie. En staat Van der Sanden niet op het veld, dan werkt hij in de bouw of geniet met vriendin Mieke van hun prachtige woning in de voormalige LTS.

  Restaurant
  "Abby Road aan de Markt, altijd gezellig. Naar ik meen is dat het kleinste kroegje van Veghel."

  Winkel
  "Mijn shirtjes bestel ik meestal via internet, maar ik loop ook wel eens bij Finnz binnen. En als ik een Lonely Planetgids wil, voor op reis, ga ik naar boekhandel Bek. Ook handig vanwege de postNL-balie voor mijn pakketjes."

  Beste herinnering
  "Dan denk ik aan mijn tijd in groep 8 van de Bernadetteschool en onze meneer Hans van der Wijst. Een geweldige leerkracht. Op schoolkamp hadden we een spooktocht en onze meneer maakte ons echt bang. En wat heel bijzonder is, als 18-jarige speler maakte ik het kampioenschap van Blauw Geel mee en promotie naar de eerste klasse. Onvergetelijk."

  Mooiste plek
  "Na het hoofdveld van Blauw Geel'38 en de Noordkade vind ik de Lambertuskerk het mooist. Als je zo'n kerk in het buitenland ziet, maak je er foto's van, en hier fiets je er langs zonder te kijken."

  Op de schop
  "Ik was erbij toen op de Noordkade de boel letterlijk op de schop ging. Ik heb ook gezien wat het was toen de deuren na lange tijd weer opengingen. Ik heb meegewerkt aan het opknappen van de vele ruimtes. Wat die creatieve eigenaar, Stefan van de Ven, ervan heeft gemaakt, is heel bijzonder."

  Eeuwig zonde
  "Dat Presto Pizza op de Bunders moest vertrekken vanwege uitbreiding van de buurwinkel. Ze bakten de beste pizza's."

  In één zin
  "Veghel is mijn thuis."