article
1.6459050
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jan Goijaarts.
'Veghel is heerlijk om in te wonen, te werken en te vertoeven'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jan Goijaarts.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/veghel-is-heerlijk-om-in-te-wonen-te-werken-en-te-vertoeven-1.6459050
2016-09-29T06:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6461464.1475097183!image/image-6461464.jpg
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Veghel is heerlijk om in te wonen, te werken en te vertoeven'

'Veghel is heerlijk om in te wonen, te werken en te vertoeven'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Veghel van... Wethouder Jan Goijaarts bij restaurant Vlas en Graan te Veghel.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Jan Goijaarts.
  We maken er een sport van om onze uitgaven in Veghel te doen

  In de aanloop naar de herindelingsverkiezingen op 23 november hangt de foto van Jan Goijaarts (57) straks op de vele plakborden in Meierijstad. De CDA-lijsttrekker beschouwt dit als een noodzakelijke bijkomstigheid, want veel liever gaat de geboren Schijndelaar zelf met mensen in gesprek. Na een lange verbintenis aan Mars Nederland koos hij twee jaar geleden voor het wethouderschap, om bij te dragen aan een mooiere gemeente Veghel. Zijn ambitie is om dat de komende jaren ook bij Meierijstadbreed te gaan doen. Goijaarts is een echte familieman, een sportliefhebber ook, die graag fietstochtjes maakt en zijn stalen ros met regelmaat richting de voetbalvelden stuurt.

  Restaurant
  ,,Er is een breed aanbod in Veghel en dus voor elk wat wils. Mijn vrouw en ik zijn regelmatige bezoekers van Vlas&Graan, Hertog Jan en Sierra Vista. Altijd vriendelijke medewerkers en een prima prijs en kwaliteit.”

  Winkel
  ,,Veghel mag in zijn algemeenheid veel en veel trotser zijn op het bestaande winkelaanbod. Veel betrokken en gepassioneerde ondernemers sieren onze winkelcentra. Zelf maken we er een sport van om onze uitgaven vooral in Veghel te doen.”

  Een compliment aan
  ,,Elke positieve inwoner van onze gemeente. Ik loop warm voor mensen die onze gemeente een nóg fijnere toekomst gunnen.”

  Beste herinnering
  ​,,Die keren dat we met kinderen en kleinkinderen koukleumend maar ‘zo samen’ aan de Veghelse haven staan en Sint Nicolaat binnenzingen en –zwaaien. Het is een unieke intocht in de regio.”

  Mooiste plek
  ,,Moet ik er écht eentje kiezen? Dan het dakterras van het P’rooflokaal. Het uitzicht van daaruit laat zien waarom Veghel zo Veghel is. Aan de ene kant de woonwijken en het groen, aan de andere kant zie je onze bloeiende industrie, de economische motor van Veghel.”

  Op de schop
  ,,Enkele verwaarloosde panden ontsieren een mooie gemeente. Het zou fijn zijn als hier heel snel verandering in komt.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat op termijn de Zusters Franciscanessen als organisatie uit Veghel gaat verdwijnen. En het is ook zonde dat hier en daar gebouwen te lang leegstaan en bouwterrein onbewerkt blijft. Wat mij betreft hier zo snel mogelijk verandering in brengen.”

  Meierijstad
  ,,Het motto voor de komende jaren zal moeten zijn ‘Samen Sterk’. Een krachtige gemeente met dertien verbonden kernen, die allemaal hun eigen identiteit kunnen behouden. Dus: alle dertien goed!”

  In één zin
  ,,Veghel is heerlijk om in te wonen, te werken en te vertoeven.”