article
1.6201620
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Dick van Schie.
'Veghel.. waar anders?'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Dick van Schie.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/veghel-waar-anders-1.6201620
2016-07-21T05:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6208506.1469038883!image/image-6208506.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Veghel.. waar anders?'

'Veghel.. waar anders?'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Donderdag is dat Dick van Schie.
  Veghel is één grote verzamelwinkel waar alles te koop is

  Dick van Schie (59) en zijn bloemenwinkel zijn al ruim 40 jaar te vinden op de huidige plek in het centrum. Het familiebedrijf Cor van Schie bestaat tegenwoordig uit broers Dick, Ruud en Jos. Wijlen Cor van Schie begon in 1951 aan de Udenseweg. De kleinkinderen van Cor kiezen een andere weg, waar Van Schie zich helemaal in kan vinden, en er komt dan ook geen nieuw Van Schietje meer in de bloemen. Aan de Wiekslag heeft de ondernemer rond zijn winkel bloemrijk uitgepakt, om bij te dragen aan een mooiere uitstraling. Dick van Schie was Prins van Kuussegat in 2013.

  Restaurant
  Ik ben een heel goede eter. Eten wat de pot schaft, zo ging dat bij ons. En geen alternatieven, dan at je maar wat meer yoghurt. Ik geniet erg van uit eten gaan en kies vaak voor vis. In Veghel zou er nog een goed visrestaurant bij kunnen. En ik kom graag bij Brownies & Downies, word er letterlijk met open armen ontvangen. Ik heb iets speciaals met die mensen; ze verdienen ook een podium in onze maatschappij.

  Winkel
  Om inspiratie op te doen, bezoek ik regelmatig andere dorpscentra. Mijn boodschappen doe ik echter hier. Veghel zie ik als één grote verzamelwinkel waar alles te koop is. Ondernemers die een stap extra zetten, die redden het meestal wel. Zo ook de vlaaienboer hier om de hoek; nieuwe ondernemers die laten zien dat je met aandacht en vriendelijkheid veel kunt bereiken. Mooi toch? Als centrumondernemers zijn we gestart met 12 koopzondagen per jaar. En als we er met z’n allen de schouders onder zetten, wordt dat ook een succes. (Grappend:) Ik moet nog wel even met Wilco onze viskoning praten.

  Een compliment aan
  Piet van Wondergem en Wim Schoo. Deze voormalige ambtenaren deden hun werk met een Veghels hart. Zij hebben voor het behoud van elke boom gevochten.

  Mooie herinnering
  Als kind mocht ik soms met mijn vader mee naar de bloemenveiling in Tilburg. ’s Morgens om 04.00 uur op en dan in het Volkswagenbusje. Dat één op één contact, mannen onder elkaar, een warme herinnering. Minder mooi zijn de branden die ons troffen. Bijna 25 jaar geleden brandde ons houten huis, uit 1928, aan de Udenseweg af. Onlangs was er weer brand, een vervoersbus onder de overkapping vatte vlam. Ook dat sloeg er behoorlijk in.

  Mooiste plek
  Mijn eigen stukje grond. Maar ook: op de brug over de Aa in het Julianapark, met dat watervalletje. Ook de kapel van de Franciscanessen is prachtig, helemáál als mijn bloemen er staan.

  Eeuwig zonde
  Dat je, als je van de Kilsdonkse molen komt, niet onder de A50 langs de Aa door kunt fietsen of wandelen naar de Veghelse Markt. En een doorgang voor het wild. Een gemiste kans.

  Meierijstad
  Een nieuwe gemeente met ambtenaren uit eigen gelederen. Die voelen aan wat de inwoners belangrijk vinden en zullen daar hun adviezen op afstemmen.

  In één zin
  Veghel.. waar anders?