article
1.6291354
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Riny van Rinsum.
'Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Riny van Rinsum.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/vrijwilligers-zijn-het-cement-van-de-samenleving-1.6291354
2016-08-25T05:13:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6291369.1472066071!image/image-6291369.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving'

'Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Riny van Rinsum.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Riny van Rinsum. 

  De 63-jarige wethouder voor onder meer Zorg en Welzijn en Sport gaat eind dit jaar een punt zetten achter dan ruim acht jaar wethouderschap. Het mooist aan zijn bestuurlijke baan is het werken met en voor mensen, beaamt hij. Dat zal in de periode daarna in zijn werk zeker terugkomen.

  Van Rinsum werd geboren in het Gelderse Zetten en verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Oosterhout. Na de Sociale Academie koos hij voor het Vormingswerk Jonge Volwassenen, later de Open School. De trotse vader en grootvader woont inmiddels alweer veertien jaar in wijk de Bunders.

  Restaurant
  ,,Dan noem ik een heel mooi concept: Brownies & Downies. Een bijzondere werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast, en ik heb er diverse geprobeerd, hebben we naar mijn mening in Veghel de beste Griek van de regio: Santorini.”

  Winkel
  ,,Winkelen is aan mij niet besteed, maar mag ik de Wereldwinkel noemen? Daar kun je leuke cadeautjes kopen.”

  Een compliment aan
  ,,Dat verdienen alle mensen achter Phoenix Cultuur, die op onderscheidende wijze het aanbod van cursussen op de Noordkade een geweldige herstart hebben gegeven. Na een lastige tijd hebben zij het erg goed opgepakt en, met een heel positieve instelling, bouwen ze nu verder.”

  Mooie herinnering
  ,,Dat zijn de jaarlijkse uitreikingen van de Sport Awards voor zowel de succesvolle sporters, valide en mindervalide, de sporttalenten als de bevlogen vrijwilligers. Vergeet niet, onze vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. We kunnen niet zonder hen.”

  Mooiste plek
  ,,Behalve de wijk Veghels Buiten en de kunstroute door dit gebied, hebben we meer prachtige groene plekken in onze gemeente. En dan noem ik graag ’t Hurkske. Ik wandel er regelmatig en ken het gebied inmiddels zodanig dat ik de vaste paden wel eens verlaat en door het bos struin. En dan nog even een kopje koffie bij De Boswachter.”

  Op de schop
  ,,Zo jammer dat het Heilig Hartplein er nog zo bij ligt. Als gemeente zouden we het heel graag opgeknapt zien, maar we zijn geen eigenaar van de panden en staan dus machteloos.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat het erg mooie en karakteristieke pand van Hotel Jilesen aan de Markt niet bewaard is gebleven.”

  Meierijstad
  ,,Burgers meer verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving laten nemen. Dorps- en wijkraden eigen budget geven. Meer samenhang creëren en weer met elkaar leven in plaats van naast elkaar. Natuurlijk blijft de gemeente verantwoordelijk, maar dat is wel waar ik in geloof.”

  In één zin
  ,,In Veghel, daar gebeurt ‘t”