article
1.6424035
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Constance Wilschut.
'Zonde dat Veghel groenplekken volbouwt'
VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Constance Wilschut.
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/zonde-dat-veghel-groenplekken-volbouwt-1.6424035
2016-09-22T05:43:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6424093.1474469612!image/image-6424093.JPG
Veghel,Kort nieuws,Veghel van,Veghelvan,kort
Veghel
Home / Regio / Oss, Uden, Veghel e.o. / Veghel / 'Zonde dat Veghel groenplekken volbouwt'

'Zonde dat Veghel groenplekken volbouwt'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Constance Wilschut.
   Fotograaf
  VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Constance Wilschut. 

  Advocate Constance Wilschut (52) werd geboren in Rotterdam. Op 10-jarige leeftijd kwam ze met haar ouders naar Brabant. Na Escharen en Uden streek ze in 2003 in Veghel neer. Van kleins af aan loopt het ‘mensen helpen’ als een rode draad door haar leven.

  In eerste instantie verdiende ze haar brood als architect, maar twintig jaar geleden gooide ze het roer heel bewust om en wordt advocaat met in 2002 een eigen kantoor in de Hoofdstraat. Sinds 2009 opereert Constance vanuit een pand aan de NCB-laan. Gedreven, en full time.

  Restaurant
  ,,Ik vind echt alles lekker en kan overal in Veghel terecht. Maar voor mij is restaurant Hertog Jan een beetje speciaal. Ik wilde eens een kerstdiner op ons kantoor organiseren voor mijn medewerkers en vroeg aan Tamara en Patrick, de eigenaren, of ze eten konden bezorgen. Dat deden ze, elke gang kwamen ze zelfs apart brengen. Buiten sneeuwde het, het was koud en spekglad en was Tamara hoogzwanger. We hebben heerlijk gegeten.”

  Winkel
  ,,Nee, een shopper kun je mij echt niet noemen. Eén keer per jaar koop ik snel en alleen mijn persoonlijke spullen in en dan hoop ik niemand tegen te komen. En wat mijn wekelijkse boodschappen betreft, daarvoor zijn er genoeg supermarkten in Veghel. De Sligro is mijn adres voor de zakelijke inkopen. Toch heb ik een leuk winkeltje ontdekt: Koffietopia in de Hoofdstraat.”

  Een compliment aan
  ,,Als je hem nodig hebt, kun je helemaal van hem op aan: notaris in ruste Goof van Nunen. Vorig jaar nam deze markante Veghelaar afscheid. Goof begrijpt en is altijd zo betrokken bij Veghel en is uitermate goed in het hanteren van beeldspraak. Mijn compliment is aan hem.”

  Beste herinnering
  ,,In mijn werk ontmoet ik mensen die ik niet vergeet. Zoals een Oost-Europese vrouw, daar opgeleid tot advocate, en jaren geleden voor de oorlog gevlucht naar Veghel. Zij ging werken in een groentewinkel. Enkele jaren later bracht een conflict met haar werkgever haar en mij bij de rechtbank. Het werd een erg emotionele zitting, maar de uitkomst was in ons voordeel. Als dank kreeg ik een heel bijzonder schilderij van haar.”

  Mooiste plek
  ,,Het Julianapark is er in elk geval eentje. Een mooie plek voor wandelaars, met die brug over de Aa, de dieren, de verliefde stelletjes.”

  Op de schop
  ,,Als ze nou de Markt eens sfeervoller, nostalgischer zouden maken. Het beton eruit en dan klinkertjes leggen, lantaarnpalen à la Gaudi, mooie bankjes en bomen. En natuurlijk een kletterende fontein waar je geld in kunt gooien. Het centrum is het hart van dorp en stad. Het moet een aantrekkelijke uitstraling hebben, uitnodigend zijn.”

  Eeuwig zonde
  ,,Dat Veghel er voor gekozen heeft om met Veghels Buiten schaarse groenplekken in het buitengebied vol te bouwen.”

  Meierijstad
  ,,Ik hoop dat er een heel goede samenwerking ontstaat tussen de drie fusiegemeenten, maar ook dat de inwoners elkaar gaan opzoeken. Daar kunnen we allemaal, ook het bedrijfsleven, flink van profiteren.”

  In één zin
  ,,Veghel, what else?”