article
1.6134972
DONGEN - De toekenning van een bedrag van 180.500 euro aan inloophuis Eagle Shelter moet niet worden gezien als subsidie maar is een wmo-voorziening.
Subsidie aan inloophuis Eagle Shelter Dongen uit potje WMO
DONGEN - De toekenning van een bedrag van 180.500 euro aan inloophuis Eagle Shelter moet niet worden gezien als subsidie maar is een wmo-voorziening.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/dongen/subsidie-aan-inloophuis-eagle-shelter-dongen-uit-potje-wmo-1.6134972
2016-06-24T06:24:07+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5785160.1458290097!image/image-5785160.jpg
Dongen,Sociaal en maatschappij,WMO,wmo,Eagle Shelter,inloophuis,hermes
Dongen
Home / Regio / Tilburg e.o. / Dongen / Subsidie aan inloophuis Eagle Shelter Dongen uit potje WMO

Subsidie aan inloophuis Eagle Shelter Dongen uit potje WMO

Foto's
1
Reacties
Reageer
  DONGEN - De toekenning van een bedrag van 180.500 euro aan inloophuis Eagle Shelter moet niet worden gezien als subsidie maar is een wmo-voorziening.

  Dat bleek donderdag na het interpellatiedebat dat was aangevraagd door de oppositiepartijen CDA en DP. Zij stelden vierentwintig vragen aan wethouder Piet Panis (VPD) over de toekenning van de subsidie. De wethouder heeft zich volgens de oppositiepartijen niet gehouden aan de procedure-afspraken die zijn gemaakt bij de toekenning van subsidie.

  Wanneer een bedrag hoger is dan 50.000 euro dan wordt een zogenaamd bcf-contract afgesloten waarin de organisatie verantwoord aflegt. Dat is bij deze toekenning niet gebeurd.

  "Nu wordt eerst het bedrag toegekend en daarna pas het contract", stelde fractievoorzitter Martin Montens (DP). Volgens de interpellanten is een bedrag van 89.500 euro ontrokken uit het algemeen sociaal domein en zijn er geen duidelijke afspraken gemaakt met Eagle Shelter. "Hierover gaat de raad en die is hiervan niet op de hoogte gesteld", zei Montens daarover.

  Wethouder Piet Panis antwoordde dat er een bedrag van 200.000 euro beschikbaar was vanuit de WMO dat bestemd is voor inloopvoorzieningen en niet ontrokken is uit dat budget.

  De wethouder erkende dat met Eagle Shelter alleen mondelinge afspraken gemaakt met de intentie voor schriftelijke. "Het contract ligt nu klaar en de verdere informatie wordt verzameld."

  Panis beloofde dat half juli de verdere data gereed zullen zijn.


  Colofon

  Heeft u vragen of tips?